SAMSKI NAJDEJO SORODNO DUŠO

Med epidemijo po ljubezen na splet

Portal za zmenke ona-on je od marca do oktobra ustvaril skoraj tisoč novih parov. Špela Majcen in Aleš Oman delita svojo izkušnjo.
Fotografija: Letos sta potovala po Italiji. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Letos sta potovala po Italiji. FOTO: Osebni arhiv

Da se lahko ljubezenska zgodba piše tudi v teh žalostnih časih, ko smo tako rekoč zaprti za vrati svojega doma, dokazujeta 47-letna Špela Majcen in 50-letni Aleš Oman, ki sta svojo ljubezen začela graditi prav v času, ko so objemi in tesnejši stiki najmanj nezaželeni. In če se ljubezen v živo ta trenutek zdi kilometre daleč, pa se nadvse intenzivno odvija na spletu. Aleš in Špela sta se namreč spoznala na portalu za zmenke ona-on.

Kot nam je zaupala Špela, zaposlena v finančni službi na Arsu, ki se je tik pred karanteno iz radovednosti registrirala na portal, je za obema propadli zakon, a sta vseeno ohranila vero v ljubezen. Skupaj imata pet otrok, in medtem ko sta Aleševa sinova tako rekoč že odrasla, ima Špela doma študenta, srednješolca in osnovnošolko. Po tistem, ko se je Špeli na portalu, pri čemer se ni obremenjevala s tem, da želi najti partnerja, hotela se je namreč samo pogovarjati, oglasilo nekaj neprimernih snubcev, pa se je oglasil Aleš. Kot nam je zaupal, ga je pritegnila njena profilna fotografija, na kateri je sredi skoka na trampolinu v poletni obleki. »Pritegnili sta je njena vitalnost in igrivost,« pravi Aleš. Po tednu dopisovanja sta se srečala. »Srečala sva se ob živo rdeči vrtnici in si bila všeč na prvi pogled. Že po nekaj trenutkih sva ugotovila, da se v družbi drug drugega počutiva zelo lepo,« povzemata prvi zmenek. Sledil je drugi romantični zmenek in kmalu sta ugotovila, da je bilo le vprašanje časa, kdaj se bosta spoznala.

Omejitve spodbudile selitev

V času, ko se je vse ustavilo, ko smo bili več doma, bilo je več prostega časa, sta se tudi več družila. Takrat smo se, pravi Špela, zelo povezali. Omejitve, ki so sledile izbruhu koronavirusa, sta tudi z zelo pozitivnim mišljenjem prebrodila s selitvami drug k drugemu. Špela se je iz Dolskega preselila v Ljubljano, medtem ko je Aleš Grosupeljčan, ki ima v Ljubljani mizarsko delavnico. »Med tednom smo tako v Ljubljani, ob vikendih pa običajno v Grosupljem,« pravi Špela.

Špela nikoli ni bila navdušena nad motorji, a sta letos z Alešem prevozila Sardinijo. FOTO: Osebni arhiv
Špela nikoli ni bila navdušena nad motorji, a sta letos z Alešem prevozila Sardinijo. FOTO: Osebni arhiv

Aleš je zaprisežen motorist, in čeprav Špela nikoli ni bila pretirano navdušena nad motorji, se zdaj z Alešem z veseljem popelje naokoli. »Z motorjem sva letos poleti prevozila Sardinijo,« pojasni Špela, ki je Aleša, po naravi zmrzljivca, navdušila nad kopanjem v skoraj ledeni vodi. »Špela se zato, da ji požene kri po žilah, potopi v ledeno vodo, denimo v Kamniško Bistrico, ki ima tri stopinje Celzija. Zdaj to počnem tudi jaz,« pojasni. »Ne obupajte. Spoznavajte nove ljudi. Z vsako novo izkušnjo v partnerstvu spoznaš, kaj je dobro zate, in s tem si korak bližje svoji veliki ljubezni. Midva sva jo našla in veva, da je za vedno,« pravita v en glas v spodbudo vsem, ki še niso našli sorodne duše. 

Za obema je propadli zakon, z vsemi izkušnjami pa gradita novo ljubezen. FOTO: Osebni arhiv
Za obema je propadli zakon, z vsemi izkušnjami pa gradita novo ljubezen. FOTO: Osebni arhiv

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije