ENOSTAVNO POMAGAM

Med Božičkovimi pomočniki tudi gasilci

V Planetu Tuš Celje tudi letos tovarna daril. Odzvalo se je več kot 40 šol in vrtcev.
Fotografija: Najmlajši so ob odprtju Božičkove tovarne daril zapeli nekaj božičnih pesmi.
Odpri galerijo
Najmlajši so ob odprtju Božičkove tovarne daril zapeli nekaj božičnih pesmi.

Prostovoljci humanitarnega društva Enostavno pomagam letos že peto leto nadaljujejo uresničevanje božičnega poslanstva. V celjskem Planetu Tuš so odprli vrata Božičkove tovarne daril, v katero vabijo vse, ki želite postati Božičkovi pomočniki in obdarovalci, da jim pomagate pri njihovem humanem poslanstvu.
Škratje prostovoljci bodo poskrbeli, da bodo vsa darila prišla v prave roke.
Škratje prostovoljci bodo poskrbeli, da bodo vsa darila prišla v prave roke.

Na smrečici boste našli lističe z imeni otrok in njihovo starostjo in izbrali enega, ki bi mu želeli kupiti darilo ter polepšati praznične dni. Vsak paket mora vsebovati en kos oblačila, nekaj sladkega, nekaj za ustvarjanje ali šolo, eno igračo ter še kakšno malenkost po izbiri obdarovalca.

»Vse to morajo obdarovalci prinesti v našo tovarno, kjer jim bodo Božičkove pomočnice pomagale darilo tudi zaviti, škrati prostovoljci pa bodo tudi letos s poklicnimi in prostovoljnimi gasilci poskrbeli, da bodo vsa darila najpozneje do božičnega večera dostavljena pod smrečico,« razloži Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam. Zadnji dan za dostavo daril je 19. december, saj potrebujejo tudi škratje prostovoljci čas, da vse uredijo in preverijo, da se ne bi zgodilo, da bi kakšen otrok ostal praznih rok.
Praznično vzdušje so pričarale tudi plesalke.
Praznično vzdušje so pričarale tudi plesalke.

V štirih letih so zaradi izjemnega odziva šol in vrtcev, ki so se priključili akciji, obdarili že več kot 2600 otrok. In tudi letos se je odzvalo več kot 40 šol in vrtcev iz širše celjske regije. Že prihodnje leto si želijo akcijo razširiti na območje Velenja in Koroške. Ne raste pa samo število obdarovancev, ampak tudi obdarovalcev oziroma donatorjev, kar jih seveda še posebno veseli. Letos bodo med obdarovance prvič vključili starostnike in jih obdarili s simboličnimi darilci, saj se zavedajo, da so tudi med njimi takšni, ki težko živijo, povrhu pa so osamljeni in nimajo nikogar, ki bi mu zaupali stisko.


»Ta čas zaznamuje veselo božično vzdušje, trgovine in mesta so okrašeni, povsod diši po kuhanem vinu, slišijo se božične pesmi in tako, prešerno, je vse do novega leta. Ob tem se mnogokrat niti ne zavedamo privilegija, ki ga imamo, ker lahko to vzdušje občutimo in se veselimo z družino in prijatelji. Za nas je to nekaj samoumevnega, a so žal tudi takšni, ki svojemu otroku niso zmožni podariti nečesa skromnega, česar bi se lahko veselil. In za to se trudimo mi, prostovoljci, in vztrajamo ter s pomočjo podpornikov in partnerjev izvajamo ta čudoviti dobrodelni projekt Božičkova tovarna daril. In upam, da se bo našlo veliko takih, ki nam bodo pomagali pri uresničevanju našega poslanstva,« pravi Milan Ninić, predsednik in ustanovitelj humanitarnega društva Enostavno pomagam, ki se je že velikokrat izkazalo z dobrodelnimi akcijami. Bi si pa zelo želeli, da bi jih kdo posnemal in bi se projekt razširili v druge dele Slovenije, saj se zavedajo, da je potreb gotovo veliko.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije