DANES SE V SLOVENIJO VRAČA NOVA SKUPINA DIJAKOV

Maturanti iz Španije okuženi s korono: med njimi vsak dan več pozitivnih

Na maturanstkem izletu v Lloret de Maru je bilo 334 maturantov. Danes se iz Španije vrača še gorenjska skupina tristotih maturantov.
Fotografija: Eva Grilc. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Eva Grilc. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Med novomeškimi dijaki, ki so se v soboto vrnili iz španskega letovišča Lloret de Mar, so v nedeljo potrdili prvo okužbo z novim koronavirusom (več v članku Maturanti iz Španije prinesli korono). Od takrat je število okuženih skokovito naraslo, včeraj smo poročali že o 50 pozitivnih. Kako se je okužba prenesla, za zdaj še ni znano, saj naj bi se držali priporočil za zajezitev koronavirusa.



Zdravnica Eva Grilc je danes razkrila, da je bilo v Lloret de Maru 334 maturantov. Že na hitrih testih je bilo ob povratku nekaj pozitivnih, do danes pa je bilo na PCR-testu pozitivnih 58 oseb. Vse dijake so poslali v karanteno, medtem pa družina poslanih v karanteno omejitev nima. Ali gre pri okuženih za različico delta, še ne vedo, je pa možno, da gre tudi za kakšno drugo varianto.
 

Vračajo se gorenjski dijaki


Z maturantskega izleta se danes vrača še neka gorenjska skupina (okoli 300 jih je), pri kateri pa so vsi testi negativnii. Organizatorja so že obvestili, naj čim bolj omejijo stike. Sicer pa dokler ni pozitivnega stika, v karanteno ne bodo napoteni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije