Časovnica mature nespremenjena." />
ŠOLANJE

Matura ne bo prestavljena, čaka se cepljenje

Časovnica mature nespremenjena.
Fotografija: Maturanti ne vedo, kako bo. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Maturanti ne vedo, kako bo. FOTO: Leon Vidic, Delo

Vsi postopki, navodila in časovnice izvedbe mature potekajo, kot je bilo določeno in predstavljeno decembra, so za STA pojasnili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ). Nekateri mediji so danes namreč poročali, da so pisanje maturitetnega eseja z začetka maja prestavili na konec meseca. Novost pa je možnost cepljenja maturantov, ki bo po napovedih MIZŠ potekalo konec naslednjega tedna.

Podrobnejše informacije o cepljenju maturantov bo v prihajajočih dneh podalo ministrstvo za zdravje, so za STA navedli na MIZŠ.

Vlada bo sicer danes obravnavala spremembe strategije cepljenja, po kateri bi prednostno cepili tudi maturante. S katerim cepivom bi jih cepili, bo odločitev stroke, je po sredini seji vlade v Odmevih na TV Slovenija povedal minister za zdravje Janez Poklukar. Kot je pojasnil, želijo tako vsem dijakom omogočiti opravljanje mature.

V sredini naslednjega tedna pa bo na temo izvedbe letošnje mature posebna novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovali ministrica za izobraževanje Simona Kustec, direktor državnega izpitnega centra Darko Zupanc in predsednika obeh maturitetnih komisij, so napovedali.

Ministrstvo je srednjim šolam poslalo okrožnico o prostovoljnem testiranju dijakov na okužbo z novim koronavirusom, v kateri jih obvešča, da bodo dijaki in šole o začetku testiranja naknadno obveščeni.

Zaradi zamude pri dobavi testov se to namreč ne bo začelo v petek, kot je bilo sprva predvideno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije