KORONAVIRUS

Matjaž Nemec namignil, kdo naj bi okužbo prinesel med poslance

Na slovenski politični sceni je znova pestro.
Fotografija: Matjaž Nemec. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Matjaž Nemec. FOTO: Voranc Vogel

V ponedeljek je v Sloveniji odjeknila vest, da je s koronavirusom okužen tudi poslanec SD Matjaž Han. Okužba je povzročila vihar na političnem parketu, saj je Karl Erjavec umaknil soglasje h kandidaturi za premierja. Že v ponedeljek je pojasnil, da zaradi okužb z novim koronavirusom med poslanci in zaradi samoizolacije nekaterih razmišlja o umiku soglasja h kandidaturi. Poslovnik DZ namreč ne omogoča tajnega glasovanja na daljavo. Opozoril je, da bo tako 46 glasov za uspeh nezaupnice zelo težko doseči.

image_alt
Matjaž Nemec nič več samski: kdo je črnolasa lepotica? (VIDEO)

Poslanec SD Matjaž Nemec pa je na twitterju namignil, da bi za okužbe v DZ lahko bil odgovoren direktor Sove Janez Stušek. »Če je kdo deloval neodgovorno, je to direktor SOVE, v kolikor bi se izkazalo, da je v četrtek res bil odsoten v službi zaradi slabega počutja ter da se je testiral v petek pred sejo, kot trdijo nekateri viri,« je zapisal (nelektorirano). Po neuradnih informacijah Siola sicer ne drži, da je bil Stušek v četrtek zaradi slabega počutja odsoten z dela. 


Na navedbe se je odzvala tudi poslanka SDS Anja Bah Žibert (nelektorirano) »To gre res predaleč in nihče si kaj takega ne sme dovoliti. Si predstavljate, da bi mi namigovali, da se je Han namerno okužil, ker ste KUL-ovci ugotovili, da ste se z nezaupnico ustrelili v koleno! Nemec mora odstopiti. Skrajni čas.«
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas