DOBRO DELO

Matic poziva starše: Pošljite mi, da narišemo nasmeh otrokom

Za otroke, ki so v bolnišnicah.
Fotografija: Motiv s pediatrične klinike UKC Ljubljana. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Motiv s pediatrične klinike UKC Ljubljana. FOTO: Jure Eržen, Delo

Verjetno ni nikogar med nami, ki ne bi bil vsaj enkrat v svojem življenju zbiratelj, pa naj gre za znamke, razglednice ali sličice. Morda celo kamenčke s plaže. 


Sploh med otroki je tovrstno zbiranje vedno popularno. V poletju 2020 jim je tako najboljši sosed pripravil zanimiv album, ki je hkrati poučen. Otroci se ob zbiranju (seveda sličice starši dobijo le ob nakupih v Mercatorju) veliko naučijo o morskem svetu. Rozi, Živa in Hugo pa so njihovi spremljevalci skozi album. 

Za lepo gesto se je odločil Matic Omerza in k sodelovanju poziva vse slovenske starše. Od njih prosi le 'odvečne' sličice, ki jih imajo doma. Takole je zapisal: »Pozdravljeni! Sem Matic Omerza. Odločil sem se, da bom zbiral sličice Veseli valovi za otroke v bolnišnicah. Nekako mi je že uspelo zbrati 10 albumov ob pomoči prijateljev. Zdaj se obračam na vas, če imate mogoče kaj viška sličic in ste jih pripravljeni darovati, bom zelo vesel in tudi otroci vam bodo zelo hvaležni. Nekako bi rad vsaj malo prispeval k dobrodelnosti, zato bom tudi financiral vse albume, kolikor jih bo treba kupiti, in upam, da bo ta številka mnogo višja kot zdaj. Zato vas vse zelo lepo prosim, če jih imate kaj viška in vam jih ni težko podariti, da mi jih pošljete.«


Imate zgodbo za nas? Pišite nam!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije