ZASAČENI

Mastna provizija mimovrste.com za Applov kabel

Objavljeno 19. junij 2012 14.13 | Posodobljeno 19. junij 2012 14.59 | Piše: A. L.

Spletna trgovina mimovrste.com je sprva prodajala kabel za 45 evrov, EPL enakega za 22 evrov, stroka pa pravi, da isto nalogo opravi tudi kabel za nekaj evrov.

Applovi oboževalci, ki jih ni malo, skrbijo, da imajo svojo zbirko Applovih izdelkov vedno popolno. V debato, ali so njihovi izdelki res najboljši, se ne bomo spuščali. Lahko pa takole na prvi pogled ocenimo, da računalniki in oprema omenjenega proizvajalca dosegajo »najboljše« cene. 

Cena že popravljena

Na slovenski spletni trgovini mimovrste.com so prodajali kabel Apple HDMI, dolžine 1,8 metra, za vrtoglavih 45,60 evra. Stroka se je takoj strinjala, da to ni gospodaren nakup. Že hitro brskanje po spletu pokaže, da je enak Applov kabel mogoče kupiti denimo pri podjetju EPL za 22 evrov. Ko se je po facebooku razvedelo o ceni na mimovrste.com, so jo nemudoma znižali. Po novem ga je tako mogoče kupiti za 24,90 evra. 

Kljub temu je precej višja od neapplovskega HDMI-kabla. Čisto navadnega in podobne dolžine je namreč mogoče kupiti že za nekaj evrov. Tudi na mimovrste.com.

Izdelek padel v napačno rubriko

»Gre za sistemsko napako, saj se je omenjeni izdelek znašel v napačni kategoriji. Izdelku smo popravili napačno nastavljeno ceno. V naši ponudbi imamo ogromno izdelkov (več kot 100.000) – vsi izdelki so sistemsko obdelani, v tem primeru je žal prišlo do neljube napake, za katero se iskreno opravičujemo. Vsakdo, ki bi kupil izdelek po napačni ceni, bi razliko dobil vrnjeno,« so sporočili iz mimovrste.com.

Deli s prijatelji