MARTINOVO

Martinovanje nad Ljubljano: na Ljubljanskem gradu vinski sprehod po vsej Sloveniji

Priljubljeni praznik bo po koronski krizi spet polno zaživel.
Fotografija: Poskrbljeno bo za najboljšo možno pijačo in jedačo. FOTOgrafije: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Poskrbljeno bo za najboljšo možno pijačo in jedačo. FOTOgrafije: Dejan Javornik

Naš namig: ko bo na Martinovo soboto noč prekrila Ljubljano, izkoristite vzpenjačo ter se popeljite strmo na Ljubljanski grad. Nešteto lučk bo na lepem pod vašimi nogami. In tudi čarobnost, ki ji boste priča, je ena izmed ljubljanskih znamenitosti.

Menedžer Grajske vinoteke Edi Kostić vsakogar popelje na prvovrstni sprehod po slovenskih vinorodnih deželah.
Menedžer Grajske vinoteke Edi Kostić vsakogar popelje na prvovrstni sprehod po slovenskih vinorodnih deželah.

Letošnja turistična sezona je prva prava po koronski krizi. Tudi zato se je Ljubljanski grad s svojo podobo v prejšnjih mesecih lahko pohvalil kot ena najbolj obleganih destinacij na Slovenskem, znana še iz časov pred korono, ko so rekordi v obiskanosti padali kot za stavo.

In če je Ljubljanski grad, kot turistična destinacija, simbol vrhunskosti in popolnosti, je tamkajšnja Grajska vinoteka simbol slovenskosti, pristnosti in gostoljubnosti. Ne nazadnje je tudi najlepši dokaz, kam spadajo slovenska vina. Najdemo jo v sklopu ene najpomembnejših investicij za slovenski turizem, ki se je zgodila v zadnjih letih: je namreč del obnovljene in urejene grajske terase, ki se ponaša celo z najlepšim razgledom na mesto!

Ta vinoteka stremi, kot so nam zadnjič izdali, k zanimivemu in velikopoteznemu cilju, da postane ena najboljših v jugovzhodni Evropi. In če je Zlatko Mavrič, znameniti Bric, bolj znan kot Belica, njen najemnik in gonilna sila, tedaj je Edi Kostić primer tistega gostitelja in menedžerja, ki bo poskrbel, da vas bo hišni sommelier in vodja strežbe, to je Oskar Bičič, s svojo uigrano ekipo popeljal na nepozabni sprehod po slovenskih vinorodnih deželah.

Njihova zbirka izključno slovenskih vin šteje gladko čez 200 etiket. »Lepa zbirka,« smo se strinjali in nemudoma krenili na sprehod, ki je potekal nekako od Ljutomersko-Ormoških goric in potem prek Bele krajine do Goriških brd. Ker je Grajska vinoteka tudi v nekakšni vlogi vodnika po slovenskih vinorodnih območjih, bi lahko ta sprehod potekal seveda tudi čisto drugače.

Glede na to, da je v Grajski vinoteki vse do zadnjega slovensko, le kava in prosecco (za koktajle) to ne moreta biti, je že nekaj časa jasno, da imate z najlepšega razgleda na prestolnico na lepem pod nadzorom kar vso državo. 

Uigrana ekipa
Uigrana ekipa

Ponaša se z najlepšim razgledom na mesto.
Ponaša se z najlepšim razgledom na mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije