LAHKA TELESNA POŠKODBA?

Mariborskega župana ovadili, grozi mu zapor do enega leta ali denarna kazen

Saša Arsenovič je ovaden zaradi povzročitve lahke poškodbe.
Fotografija: s FOTO: Marko Pigac/mp Produkcija
Odpri galerijo
s FOTO: Marko Pigac/mp Produkcija

Policija je po aprilskem incidentu, v katerega sta bila pri teniških igriščih Teniškega kluba Branik vpletena župan Maribora Saša Arsenovič in mladoletnik, zoper župana vložila kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, piše spletni Večer. Za to kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta. S policije so danes časniku sporočili le, da so kriminalistično preiskavo zaključili in z ustreznim aktom seznanili pristojno tožilstvo. Na slednjem pa so potrdili, da je policija po zbranih podatkih in obvestilih na tožilstvo podala kazensko ovadbo.

Preberite še: 

image_alt
Arsenovič stopil pred medije na »kraju zločina«: Nisem ga davil, sem ga pa ustavil (VIDEO)

Tožilstvo bo, preden se odloči, ali bo nadaljevalo postopek zoper Arsenoviča, najverjetneje počakalo na mnenje izvedenca, ali je odrgnine na vratu mladoletnika sploh mogoče kvalificirati kot lažjo telesno poškodbo. Kazenski zakonik določa, da je za lahko poškodbo mogoče šteti, kadar je zaradi tega začasno okvarjen ali oslabljen kakšen del telesa ali organ, ali je poškodovančeva zmožnost za delo začasno zmanjšana, ali je prizadeta njegova zunanjost oz. ali je začasno okvarjeno njegovo zdravje. Iz mladoletnikovega poškodbenega lista po informacijah Večera izhaja, da je imel vidne le odrgnine in modrice po vratu ter blago boleče koleno, drugih poškodb niso zaznali.

Župan je za časnik dejal, da z ovadbo ni seznanjen, da pa gotovo ni storil nobenih kaznivih dejanj. Postopkov, pri katerih ni podanega niti utemeljenega suma, da bi storil kakršno koli kaznivo dejanje, in se uporabljajo zgolj v politične namene, ne namerava komentirati, s pristojnimi organi pa bo, če bo treba, aktivno sodeloval. Na ovadbo policije se je za časnik odzval tudi oče mladoletnika, ki se še ni odločil, ali bo zoper Arsenoviča sprožil tudi zasebno odškodninsko tožbo. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas