DISCIPLINSKI POSTOPEK

Mariborska učiteljica svarila pred »strupenimi zvarki« in »fašistično šolo«

Nagovarjala je starše, naj otroci ne hodijo več v šolo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Stephane Mahe, Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Stephane Mahe, Reuters

Proti proticepilski učiteljici na Osnovni šoli Franca Rozmana Staneta Maribor so uvedli disciplinski postopek, poroča spletni Večer. Razlog naj bi bil, da ne izpolnjuje nobenega od pogojev preboleli, cepljeni, testirani (PCT), ki so obvezni za delo v šolskem prostoru.

image_alt
Preboldski ravnatelj obžaluje: to je sporočil po glasovanju o njegovi razrešitvi


Konec tedna je zakrožil video učiteljice, v katerem nagovarja starše, naj otroci ne hodijo več v šolo, ker je ta režimska in fašistična ter v njej celo obsevajo, in opozarja, da bodo v šoli otroke »prisilno injicirali s strupenim zvarkom«. Tudi sicer učiteljica nasprotuje ukrepom za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in sodeluje v proticepilskem Gibanju OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije).

Prepovedali so ji delo

Njeno razmišljanje in objave na družabnih omrežjih so zasledili tudi starši omenjene šole, odzvala se je tudi ravnateljica Katja Pregl. »Zaposlene od sprejetja odloka, kjer so morali zaposleni izpolnjevati PCT-pogoj, ni v naši delovni sredini. Proti njem skladno z določili delovnopravne zakonodaje trenutno poteka postopek, zato zadeve med samim trajanjem tega postopka žal ne moremo komentirati,« je ravnateljica obvestila starše.

Iz okrožnice ministrstva za izobraževanje izhaja, da neupravičena odklonitev testiranja predstavlja kršitev obveznosti iz delovnega razmerja in delodajalec lahko v skrajnem primeru kršilca tudi odpusti. Na OŠ Franca Rozmana Staneta tako sledijo predvidenim postopkom. Vodstvo šole je učiteljico dvakrat pozvalo, naj se udeleži testiranja, pa se ga ni, zato ji je bila izrečena prepoved opravljanja dela zaradi nespoštovanja odloka. Povabljena je na razgovor, in če pogojev iz odloka ne bo izpolnjevala, bo sledila odpoved iz krivdnih razlogov, še piše Večer.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije