MARIBOR IN KORONA

Mariborčani se požvižgajo na županove trakove (FOTO in VIDEO)

Ovire, ki naj bi preprečevale pot po stopnicah Kalvarije, že strgane. O primernosti ukrepov za zajezitev koronavirusa dvomi nekdanja misica Maša Merc.
Fotografija: Trakovi ne ovirajo nikogar.
Odpri galerijo
Trakovi ne ovirajo nikogar.

Ni še minilo 48 ur, odkar je mariborski župan Saša Arsenovič odredil, da se z opozorilnimi trakovi zapre nekaj priljubljenih sprehajalnih poti, že so občani štajerske prestolnice te potrgali in jih celo pometali v koš.

Še več, sploh ni videti, da bi se kaj prida držali prepovedi gibanja po najbolj obleganih rekreativnih objektih, ki jih redno uporabljajo ne le ljubiteljski, temveč tudi profesionalni športniki.


Strgani trakovi ob Koblarjevem zalivu
Strgani trakovi ob Koblarjevem zalivu

Med te zagotovo v prvi vrsti spadajo znamenite mariborske štenge oziroma stopnice na Kalvarijo, 375 metrov visok vinorodni grič nad mestom. Na Kalvariji je vsakdo, ki se nanjo povzpne, nagrajen s čudovitim razgledom na mesto, Dravo in Pohorje. Za ta podvig je pravi izziv izbrati prav 455 kamnitih stopnic, ki vodijo od biotehniške šole.

Te so bile prve, do katerih sta medobčinska inšpekcija in medobčinsko redarstvo navidezno zaprla dostop in jih ovila v trakove. »Stopnice so ozke, zaradi zadihanih tekačev in sprehajalcev, ki jih uporabljajo, pa je še toliko večja nevarnost morebitnega prenosa okužbe,« je Arsenovič pojasnil ta ukrep. Navidezno pa zato, ker smo bili priča, kako ljudje brezskrbno in brezsramno plezajo med temi trakovi in se še naprej neovirano rekreirajo po stopnicah in drugih začasno zaprtih poteh.

Maša Merc FOTO: Arhiv dela
Maša Merc FOTO: Arhiv dela

Na družabnih omrežjih se nad ukrepi pritožuje tudi mariborska lepotica Maša Merc, miss Slovenije leta 2000. Zadnje čase se ukvarja s svojo linijo erotičnega perila, v času epidemije pa, kot je razvidno iz njenih objav, ob sprehajanju psa skrbi za svojo linijo. Kot je razvidno iz njene objave na instagramu, se ne more načuditi ukrepu mariborskega župana, prav tako pa si želi, da se že ustavi ta koronanorija, kot jo je poimenovala.

Ob že obnove potrebnih stopnicah je bila zaprta tudi sprehajalna pot ob Dravi, ki vodi od Koblarjevega zaliva do Mariborskega otoka, ta naj bi bil prav tako zaprt. Prepričali smo se, da trakovi sicer obstajajo, a v glavnem strgani in v košu. Za mnenje smo povprašali mimoidoče, ki pa se v glavnem niso zmenili za trakove, še toliko bolj, ker so bili strgani.

Nekdanja misica se čudi ukrepom mariborskega župana. FOTO: Instagram
Nekdanja misica se čudi ukrepom mariborskega župana. FOTO: Instagram

Dokler ne bo močnejše fizične ovire in redarjev, ki bodo preprečevali dostop, se precej Mariborčanov očitno še vedno ne bo zmenilo za to, da bi tudi sami še bolj prispevali k temu, da bi se epidemija zajezila in končala.

Očitno le trakovi z napisom Stop gasilci za njihove najbolj trmaste občane niso dovolj. Opozorilna tabla bi bila v naslednjih ukrepih še kako dobrodošla. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije