SPREMEMBE NA TELEVIZIJI SLOVENIJA

Manica Janežič Ambrožič bolna, na TV Slovenija našli novega šefa

Valentin Areh je prejel le eno prijavo za novo v. d. odgovorne urednice informativnega programa.
Fotografija: Manica Janežič Ambrožič je prosila za čimprejšnjo menjavo FOTO: Roman Šipič, Delo
Odpri galerijo
Manica Janežič Ambrožič je prosila za čimprejšnjo menjavo FOTO: Roman Šipič, Delo

Programski svet RTVS je v ponedeljek potrdil programsko-produkcijski načrt (PPN) za leto 2022. Na današnji novinarski konferenci so pristojni predstavili programske spremembe in novosti, med katerimi pa je tudi prihod nove vršilke dolžnosti odgovorne urednice Informativnega programa Televizije Slovenije po odstopu odgovorne urednice Manice Janežič Ambrožič. Informativni program bo po novem vodila Jadranka Rebernik.

Vršilec dolžnosti direktorja TV Slovenija Valentin Areh je pojasnil, da so bile na seji programskega sveta pripombe čez oddaji Tarča in Studio City, a da sam ni pristojen za vsebine informativnega programa. Pristojnost za vsebino je pri v. d odgovorne urednice, ki je za zdaj še Ambrožičeva. Spomnimo, da je ta odstopila, ker se ni strinjala s programskimi spremembami. Areh jo je prosil, naj ne odstopi oziroma naj svoje delo nadaljuje do konca mandata oziroma do konca volitev naslednje leto, a je to zavrnila.

Jadranka Rebernik bo postala v. d.odgovorne urednice informativnega programa. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Jadranka Rebernik bo postala v. d.odgovorne urednice informativnega programa. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Ambrožičeva je iz zdravstvenih razlogov Areha prosila za čimprejšnjo menjavo. Ta je vsem zaposlenim v informativnem programu poslal vabilo, da se prijavijo za vodjo informativnega programa, a je razočarano pojasnil, da je prijel le eno prijavo, in sicer urednice Jadranke Rebernik. Predvidoma danes bo Rebernikova imenovana za novo v. d. odgovorne urednice informativnega programa. »Nisem imel izbire,« je komentiral Areh.

image_alt
Na nacionalki vre, Bergant pravi: Načrt je nedorečen in nejasen

»Rebernikova je del najožje ekipe Manice Janežič Ambrožič in Manica je Rebernikovo tudi osebno nagovarjala k prijavi, iz česar sklepamo, da ima zaupanje in izkušnje za delo, s katerim lahko začne nemudoma,« je dejal Areh in dodal, da Rebernikova sicer ne podpira novega PPN, a mu tudi ne nasprotuje, zato upa, »da bomo našli skupni jezik in rešitev za vse zaposlene«.

Nov programsko-prudukcijski načrt je bil med nekaterimi novinarji deležen kritik, saj da je v pomembnem delu nedorečen in da ni jasno, kako bi ga sploh lahko izvajali, na kar pa Areh odgovarja: »Problem je v komunikaciji. Številni ljudje, ki so se podpisali pod nasprotovanje programskim spremembam, so mi priznali, da programsko-produkcijskega načrta za 2022 niso prebrali«.

image_alt
Šok na nacionalki: odstopila je Manica Janežič Ambrožič

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije