Mamico in očka je razveselil dve minuti čez polnoč

Tudi zadnji Slovenec, rojen v letu 2019, je deček.
Fotografija: Prvi Slovenec, rojen v letu 2020, je bil težak malce več kot štiri kilograme. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Prvi Slovenec, rojen v letu 2020, je bil težak malce več kot štiri kilograme. FOTO: Getty Images/istockphoto

Prvi novorojenček v letu 2020 se je dve minuti čez polnoč rodil v ljubljanski porodnišnici. Deček Natanael je težak 4,140 kilograma in velik 55 centimetrov. Mamica Anja Potalfta iz Kočevja je novinarjem povedala, da je Natanael njen prvi otrok, njegovo ime pa pomeni božji dar oz. čudež.

V Ljubljani se je do 6. ure sicer rodilo šest otrok. Vsi so dečki. Tudi zadnji novorojenček, ki se je v Ljubljani rodil v letu 2019, je bil deček. Žan se je rodil ob 20.45 in je težak 3,300 kilograma ter velik 52 centimetrov.

​Prva deklica letos se je rodila ob 2. uri na Jesenicah. Sofia je težka 2,220 kilograma in velika 46 centimetrov. Na Jesenicah je bila deklica tudi zadnja, ki se je rodila v starem letu. Pričakali so jo v torek ob 20.47.

Štiri minute čez polnoč pa se je v mariborski porodnišnici rodil deček, težak 3,390 kilograma in velik 52 centimetrov. Ob 6.05 so dočakali še enega dečka. Prav tako je bil deček tudi zadnji, ki je tam privekal na svet lani. Rodil se je ob 22.02.

V Celju so prav tako že povili dva dečka, prvega ob 2.13, drugega pa ob 5.14. Tudi zadnji, ki se je rodil lani, je bil deček, na svet pa je prišel v torek ob 22.21.

V Postojni se je prvi v novem letu nekaj čez 3. uro zjutraj rodil deček, lani pa je bila zadnja deklica, ki se je v torek prav tako rodila približno ob 3. uri zjutraj.

V porodnišnicah v Izoli in Šempetru pri Gorici je bila noč mirna, prva otroka letos sta se rodila šele v jutranjih urah. V Novem mestu, Brežicah, Slovenj Gradcu, Murski Soboti, Kranju in na Ptuju pa na prvo rojstvo letos še čakajo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas