PUADANJE ŠTEVILA OKUŽB

Malovrh bi ukinil ukrepe in preverjanje PCT, Logarjeva se čudi

Vodjo svetovalne skupine smo povprašali tudi, kdaj bi lahko začeli sproščati ukrepe.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel

Peter Malovrh s covid 19 inštituta Slovenija je na twitterju objavil zadnjo projekcijo okužb z novim koronavirusom v Sloveniji. Kot kaže analiza, se je število okužb v primerjavi z vrhom vala že prepolovilo. »Bolnišnice niso polne, EIT se ne polni, vse se bo praznilo. Od hospitaliziranih jih je veliko zaradi premeščanja, ne zaradi covid sprejema. Ni več racionalnih razlogov za PCT in veliko večino ukrepov,« je zapisal.

Malovrh meni tudi, da omikron ne polni bolnišnic, temveč je zadeva po posledicah enaka valu gripe, zato bi bilo po njegovem mnenju treba tako tudi ukrepati. 

Logarjeva: Ne vem, od kod takšno mnenje

Za komentar smo prosili tudi vodjo svetovalne skupine Matejo Logar, ki se čudi, od kod Malovrhu ti podatki. »V bolnišnicah je še vedno 893 bolnikov s covidom, od tega 648 na covid oddelkih in 141 bolnikov v covid enotah za intenzivno terapijo, tako da ne vem, od kod mnenje, da bolnišnice niso obremenjene,« pravi.

Logarjevo smo povprašali tudi, kakšno je stališče svetovalne skupine o sproščanju ukrepov, na katerih področjih bi najprej sproščali ter kdaj bi se lahko to zgodilo, a žal odgovora še nima: »O sproščanju ukrepov bomo sporočili, ko bodo načrti pripravljeni.«

image_alt
To smo čakali! Strokovna skupina razmišlja o sproščanju ukrepov

Zadnji vladni podatki kažejo, da se v bolnišnicah trenutno zdravi 1.038 ljudi, od tega 530 zaradi covida, 508 pa s covidom. Na intenzivni negi jih je 141, od tega 121 zaradi covida.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije