POLNE BOLNIŠNICE

Luka Renko opozarja na grozljivi scenarij, ki nas čaka v prihodnjih tednih

Stanje je iz dneva v dan slabše.
Fotografija: Luka Renko, IT-strokovnjak in pobudnik portala sledilnik covida 19. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Luka Renko, IT-strokovnjak in pobudnik portala sledilnik covida 19. FOTO: Jure Eržen, Delo

Epidemiološka slika pri nas je spet iz dneva v dan slabša. Ob testiranjih so v ponedeljek znova odkrili veliko število novih primerov. Ob 6.068 PCR-testih je bilo pozitivnih 2.292. Delež pozitivnih je bil kar 37,8-odstoten. Skrb vzbuja tudi dejstvo, da je interes za cepljenje s prvim odmerkom minimalen. 

Prvi mož sledilnika covida 19 Luka Renko je na twitterju opozoril na problematiko (ne)cepljenja v zadnjem času: »Cepljenje s prvim odmerkom še nižje kot prej - izgleda je interes res minimalen. Izgleda bodo ostali virus dobili po bolj rizični poti, brez zaščite pred težjim potekom bolezni... Glede na trenutni razmah nas žal čaka še nekaj tednov obsežnejšega polnenja bolnišnic

Z vsemi odmerki cepljenih 53 odstotkov slovenskih prebivalcev

Po podatkih vlade je bilo v ponedeljek cepljenih 2.606 oseb. Z enim odmerkom cepiva proti covidu 19 je po podatkih Nijz cepljenih 1,183.937 ljudi ali 56 odstotkov vseh prebivalcev. Med starejšimi od 18 let je z enim odmerkom cepljenih 66 odstotkov prebivalstva, med starejšimi od 50 let pa 77 odstotkov.

Z vsemi odmerki je cepljenih 1,113.046 oseb oziroma 53 odstotkov prebivalcev, med starejšimi od 18 let jih je precepljenih 62 odstotkov, med starejšimi od 50 let pa 73 odstotkov.

S poživitvenim odmerkom se je doslej cepilo 39.797 ljudi.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas