UTRUJEN JE?

Luka Mesec omagal tik pred velikim finalom

Najmlajši in domnevno najbolj fit kandidat je bil edini, ki menda zaradi utrujenosti ni zmogel na sredino veliko televizijsko soočenje.
Fotografija: Med prvaki vodilnih strank edino Luke Mesca ni bilo v studio. FOTO: Delo
Odpri galerijo
Med prvaki vodilnih strank edino Luke Mesca ni bilo v studio. FOTO: Delo

Predvolilno obdobje je hudo naporna reč, ve povedati vsak politik, ki je že kdaj preživel večtedensko torturo. Ne trpijo zgolj glasilke kandidatov, ki morajo vedno znova kot pokvarjena plošča ubesedovati osladne predvolilne obljube o višjih plačah, nižjih davkih in tisočih novih delovnih mest. Trpi tudi stas: marsikdo se šibi pod stresom in neprestano pozornostjo javnosti ter medijev, ki kritično ocenjujejo vsak gib ali grimaso.

Najbolj je, kot kaže, predvolilna tekma zdelala prvaka Levice Luko Mesca

Namesto da bi včeraj zvečer prišel na finalno televizijsko soočenje na Planet TV in tako ob boku drugim prvakom strank Slovencem pojasnjeval svojo vizijo Švice (med tviteraši so nekateri pripomnili, da Venezuele) pod Triglavom, je Luko Mesca kamera iskala zaman. Utrujeni borec za rdečo zvezdo je v boj poslal Violeto Tomić. »Borba za socialistično idejo ni lahka, kajne?« jo je zbodel voditelj Tomaž Bratož, Tomićeva pa je protestirala, da Mesec vsekakor ni utrujen.
 

Na soočenju pogorela


Po izidih glasovanja gledalcev Planet TV se Tomićeva na soočenju ni dobro odrezala: padla je na zadnje mesto, saj je dobila komaj dva odstotka glasov, kar je celo manj od Zmaga Jelinčiča (trije odstotki) in nekoč že odpisane Alenke Bratušek (pet odstotkov). Z več kot tretjino podpore je bil na soočenju po mnenju glasovalcev najboljši Janez Janša (39 odstotkov).

Tomićeva je za slab rezultat obtožila kar Planet TV. Povedala je, da se menda za Levico »ni dalo glasovati«. A so njene obtožbe v režiji televizije takoj zanikali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije