PISAVA GOVORI

Razkrivamo, katera poslanka naj bi se bala moških

Objavljeno 14. november 2019 09.22 | Posodobljeno 14. november 2019 09.36 | Piše: Nina Blagojević

Kaj o naših poslancih govori njihova pisava. Ali so nekateri med njimi zgrešili poklic?

Vhodu v Državni zbor. FOTO: Jure Eržen, Delo
LJUBLJANA – Ljudje smo med seboj še kako različni in blestimo na različnih področjih, kar seveda velja tudi za naše poslance v državnem zboru. Tam sedijo ljudje različnih karakterjev in poklicev, od tistih z doktoratom do drugih s poklicno izobrazbo. Kako različni so njihovi pogledi na svet, dokazujejo mnoge burne razprave v hramu demokracije. Preverili smo, kaj o naših predstavnikih ljudstva govori njihova pisava. Grafologinja Magdalena Metelko nam je tako na podlagi njihovih lastnoročnih podpisov razkrila njihove lastnosti, morebitne šibke točke ter poklice, ki bi bili idealni zanje.
image
Grafologinja Magdalena Metelko je analizirala pisavo naših poslancev.

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han naj bi bil sodeč po pisavi neodvisen, človek, ki ideje spravi v prakso, prav tako naj bi imel rad ljudi. Idealen poklic zanj naj bi bil podjetnik. Han je po poklicu trgovec, poleg politične kariere pa je v njegovem življenjepisu zaslediti, da je bil v preteklosti direktor družinskega podjetja. Njegov strankarski kolega Matjaž Nemec naj bi bil po naravi zanesljiv, sočuten, a hitro užaljen. Ustrezen poklic zanj naj bi bil prodajalec. Nemec je magister mednarodnega poslovanja in trajnostnega razvoja.

Maša Kociper (SAB) naj bi imela odličen smisel za humor in estetiko, njeno izrazito čustvo pa naj bi bil strah. Kociprova je sodeč po analizi pisave zgrešila idealen poklic arhitektke, saj je po izobrazbi diplomirana pravnica. Nesojeni minister Marko Bandelli naj bi bil po naravi iznajdljiv, imel naj bi smisel za glasbo in ples. Njegov idealni poklic naj bi bil prav tako prodajalec, a se je očitno tudi poslanec SAB odločil za drugačno karierno pot, saj je po izobrazbi ekonomist.

Poslanec Levice in koordinator stranke Luka Mesec naj bi bil po naravi sočuten, zanj pa so sodeč po pisavi značilna tudi čustvena nihanja. Ležalo naj bi mu logično razmišljanje, idealen poklic zanj pa naj bi bil bankir. Mesec je diplomiral na fakulteti za družbene vede, nato se je lotil magistrskega študija na ljubljanski ekonomski fakulteti, a ga ni dokončal. Meščeva strankarska kolegica Violeta Tomić bi sodeč po pisavi morala biti maserka. Njeno značilno čustvo naj bi bil strah, prav tako pa naj bi se pogosto upirala avtoritetam.
image
Tina Heferle naj bi imela strah pred moškimi.

Čeprav je poslanec SMC Jani Möderndorfer končal srednjo zdravstveno šolo, že več let pa deluje v politiki, bi bil sodeč po pisavi idealen pisatelj. Bil naj bi dober govornik, pogosto naj bi se počutil utesnjenega. Njegova kolegica Janja Sluga naj bi bila prav tako dobra v nastopanju ter iznajdljiva oseba. Njeno močno čustvo naj bi bil strah, ležal pa naj bi ji poklic igralke, čeprav je po izobrazbi diplomantka poslovne administracije.

Jožef Horvat (NSi) naj bi bil, tako Metelkova, po naravi ambiciozen ter izjemno povezan z družino. V njem vidi izumitelja, je pa 64-letnik diplomiral na fakulteti za naravoslovje in tehnologijo. Predsednik krščanskih demokratov Matej Tonin je sodeč po naravi večni optimist, prav tako naj bi se znal boriti za tisto, kar je po njegovem prav. Idealen poklic zanj naj bi bil učitelj, je pa Tonin magistriral na fakulteti za družbene vede. V preteklosti je bil svetovalec za odnose z javnostmi v državnem zboru.
Prvak SDS in poslanec Janez Janša naj bi bil po naravi previden in diplomatski, zanj pa naj bi bili značilni tudi močna volja in kontrola čustev. Sodeč po analizi pisave je tudi Janša s študijem obramboslovja zgrešil poklic, saj bi moral biti mediator. Branko Grims (SDS) naj bi bil nadarjen za glasbo in ples, bil naj bi idealen gospodarstvenik oziroma podjetnik. Poslanec je sicer po izobrazbi diplomirani geolog, magistrski študij pa je opravil na fakulteti za družbene vede.

Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS) naj bi bil po besedah Metelkove dober izumitelj in duhovni voditelj. Čeprav naj bi bilo njegovo izrazito čustvo jeza, naj bi bil dober v kontroli svojih občutkov. Franc Jurša (DeSUS) naj bi bil sodeč po pisavi rojen voditelj, imel naj bi smisel za estetiko. Po naravi je premišljen in ve, kaj hoče.
image
Je Matjaž Nemec zanesljiv in sočuten?

Brane Golubović (LMŠ) naj bi bil po naravi previden, izstopajoče čustvo pri njem pa naj bi bila jeza. Poslanec največje vladne stranke je diplomiral na fakulteti za upravo, a po besedah grafologinje naj bi mu ležala lepotna kirurgija ali maserstvo. Njegova strankarska kolegica Tina Heferle bi bila po drugi strani dobra bančnica, ki se zna boriti. Imela naj bi strah pred prihodnostjo in moškimi. Heferletova izkušenj v bančništvu nima, saj je diplomirana pravnica.
image
Janez Janša, rojeni mediator?

Tudi poslanci so le ljudje, z različnimi osebnostmi in vrlinami. Ali analiza njihovih pisav govori resnico, verjetno vedo le sami, bi pa morali kljub različnim lastnostim in sposobnostim vsi imeti isti cilj: delovati v dobro slovenskih državljanov.
Deli s prijatelji