PRAVNO OBVESTILO

Lokalne volitve 2018: pravila za spremljanje kampanje

Objavljeno 08. oktober 2018 14.29 | Posodobljeno 08. oktober 2018 14.48 | Piše: Uredništvo

Skladno z zakonodajo, ki ureja volilno in referendumsko kampanjo, določamo obseg, pogoje in način dela ob lokalnih volitvah 2018.

FOTO: Blaž Samec, Delo
Uredništvo bo volilno kampanjo pred lokalnimi volitvami spremljalo v skladu s profesionalnimi novinarskimi standardi, novinarsko etiko in z uredniškim kodeksom, na neodvisen ter nepristranski način. To se nanaša tako na vsebinski vidik kot tudi na način in obseg spremljanja kampanje ter drugih z volitvami povezanih novic.

O objavah vsebin se bo uredništvo odločalo samostojno in v skladu z uredniško politiko. Med merili za pojavljanje političnih akterjev v mediju uredništvo priznava interes uporabnikov oz. bralcev ter podatke javnomnenjskih raziskav. To velja tako za pogostost objav kot tudi obseg posamezne objave in umestitev objave znotraj medija.

Uredništvo Slovenskih novic nobeni politični stranki, gibanju, posamezniku ali društvu ne bo omogočilo brezplačne predstavitve ali objave promocijskih vsebin.

Uredništvo bo morebitne zahtevke za popravek oz. prikaz nasprotnih dejstev obravnavalo skladno z določili zakona o medijih. Pri tem zainteresirano javnost izrecno opozarja, da bo objava popravka zavrnjena vsem, ki bi ta institut poskušali zlorabiti za politično kampanjo, v nasprotju z določili zakona o medijih.

Založnik Delo d.o.o. vsem zainteresiranim pravnim in fizičnim osebam omogoča objave oglasov v vseh izdajah Slovenskih novic pod enakopravnimi pogoji in ob jasni označitvi oglasa ter navedbi naročnika oglasa. Oglasne površine bodo na jasen in nedvoumen način ločene od uredniških vsebin. Za izvedbo oglaševanja je odgovoren oddelek Oglasnega trženja pri Delu d.o.o., Dunajska 5, 1000 Ljubljana. Za točnost in resničnost navedb v oglasu odgovarja naročnik oglasa.

Kontaktni podatki oglasnega trženja: za oglase v tisku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oz. 01 4737 500, za oglase na spletni strani: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oz. 01 4737 564.

Ljubljana, 8. oktobra 2018.

Odgovorni urednik vseh edicij Slovenskih novic
Bojan Budja
 
Deli s prijatelji