ANKETA

Logar daleč pred vsemi, Pirc Musarjevi glasove odžira Brglez

Boj za drugo mesto tesen in še vedno neodločen.
Fotografija: FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
FOTO: posnetek zaslona

Rezultati ankete agencije Ninamedia, ki jo je za časopisa Dnevnik in Večer izvedla pretekli teden po telefonu, kažejo, da bi največ glasov v prvem krogu predsedniških volitev zbral Anže Logar.

image_alt
Bralci Slovenskih novic jasni: Novi predsednik bo Anže Logar

image_alt
Tega vam kamere niso pokazale: Pirc Musarjeva se je močno razburila (VIDEO)

image_alt
To nam je o prihajajočih volitvah razkrila direktorica Mediane Janja Božič Marolt

V prvem krogu predsedniških volitev bi največ glasov, 31,7 odstotka, prejel Logar. Sledi mu Nataša Pirc Musar z 19,8 odstotka glasov (v prvi meritvi 23,6 odstotka), tik za njo pa je Milan Brglez, ki bi ga podprlo 18,6 (v prvi meritvi 18,9 odstotka) vprašanih. Na četrto mesto bi se uvrstil Janez Cigler Kralj s 3,6-odstotno podporo, sledi mu Sabina Senčar s 3,3-odstotno, Vladimir Prebilič bi dobil 3,1 odstotka podpore, najmanj glasov volivcev pa bi prejel Miha Kordiš, in sicer 2,2 odstotka. 

Kaj pa drugi krog?

Ninamedia je anketirance prav tako pozvala, naj se izrečejo, koga bi volili, če bi imeli na izbiro Logarja in Pirc Musarjevo, Brgleza in Logarja ter Pirc Musarjevo in Brgleza. Logar bi zbral več glasov od obeh najbližjih izzivalcev: v paru s Pirc Musarjevo bi prejel dobrih 49 odstotkov, ona pa dobrih 45, v paru z Brglezom pa bi zbral dobrih 50 odstotkov, medtem ko bi jih Brglez 40,5. V paru Pirc Musarjeva – Brglez bi za odvetnico glasovalo 37,9 odstotka anketirancev, za Brgleza pa 36,1.

Vključenih sedem uradnih predsedniških kandidatov

Gre za drugo anketo Ninamedie za Dnevnik, v katero je vključenih sedem uradnih predsedniških kandidatov. Raziskavo je Ninamedia izvedla med 10. in 13. oktobrom, anketirali so tisoč ljudi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije