BORBA

Ločitev Zmaga in Monike Jelinčič: advokatu ukradla spis

Objavljeno 19. november 2019 07.22 | Posodobljeno 19. november 2019 07.22 | Piše: Gordana Stojiljković

Partner Monike Jelinčič, ki je zapustila Zmaga Jelinčiča Plemenitega, naj bi zgrabil spis in jo ucvrl na ulico. Odvetnik bo za Roka Mikliča zahteval prepoved približevanja.

Monika in Zmago Jelinčič, preden sta svoje življenje preselila v sodno dvorano.
LJUBLJANA – Bitka zakoncev Monike in Zmaga Jelinčiča, ki se je po 16 letih skupnega življenja, v katerem sta se jima rodili dve hčerki, preselila na ljubljansko okrožno sodišče, dobiva nove razsežnosti. O dilemi, kaj bo z več kot pol milijona evrov vredno vilo na Obali, ki na papirju pripada Moniki in naj bi bila, kot je zatrdila, parcela kupljena s skupnimi prihranki, medtem ko je bila po besedah Jelinčiča darilo, več kot 660 tisočakov pa naj bi vzel iz svojih prihrankov oziroma od prodaje zbirk in umetnin, bo presojalo sodišče. A to očitno ne bo edini postopek: domnevne grožnje z bombami in včerajšnjo krajo dokumentov bo preiskovala tudi policija.

Odvetnik bo zahteval prepoved približevanja odvetniški družbi in zahteval poostritev varnosti na sodišču.

Jelinčič grožnje jemlje resno

Kot smo izvedeli, naj bi Monika Jelinčič od odvetnika Petra Fašuna iz Odvetniške družbe FMMS že prejšnji teden zahtevala celoten spis v zvezi z davčnimi zadevami, ki jih je družba vodila za zakonca Jelinčič. »Kot mi je povedal odvetnik, ni hotela podpisati preklica pooblastila, naj bi pa grozila z besedami, da 'bodo padale bombe'. Moram reči, da mi je ob tej grožnji res nelagodno, ker kaj to pomeni, da mi bo nekdo na dvorišče vrgel molotovko? Grožnje jemljem zelo resno,« nam je zaupal Jelinčič.

Odvetnik: Miklič je ukradel spis

image
Odvetnik Peter Fašun bo zaradi strahu na sodišču zahteval poostreno varnost. FOTO: arhiv odvetniške družbe FMMS
»Pripravili smo spis in zapisnik o preklicu pooblastila naši pisarni, ki bi ga morala Jelinčičeva podpisati ter tudi poravnati stroške. A se je zgodil incident,« nam je povedal Fašun. »V ponedeljek ob 9. uri sta se v naši pisarni oglasila Monika Jelinčič in njen partner Rok Miklič. Mene ni bilo, prisoten je bil kolega Gašper Friškovec. Pripravili smo spis in zapisnik tako glede stroškov kot preklica pooblastila, česar pa ni želela podpisati. V tistem je Miklič, kot mi je povedal kolega, zagrabil spis in stekel na hodnik. Kolega je stekel za njim, a ga je Miklič odrinil, nato je stekel še enkrat, a ga je znova odrinil,« nam je zaupal Fašun, ki bo o incidentu obvestil tudi policijo.

Poostritev varnosti

Kot nam je povedal, čaka, da kolega Friškovec napiše natančno poročilo, nato pa bodo napad in krajo dokumentov prijavili policiji. »Podali bomo tudi predlog za prepoved približevanja naši pisarni Roku Mikliču. Hkrati bom o dogodku obvestil predsednika okrožnega sodišča Marjana Pogačnika in zahteval poostritev varnosti na okrožnem sodišču, ko se bo v začetku decembra nadaljevalo sojenje, saj v strahu ne zmoremo opravljati odvetniškega poklica,« je še pojasnil Fašun.
Seveda smo za komentar zaprosili tudi Moniko Jelinčič, a se z nami ni bila pripravljena pogovarjati. 

Očitki o kraji dokumentov

Zgoraj opisani primer kraje dokumentov v Sloveniji pa ni edini. V Celju že poteka sojenje nekdanjemu direktorju Teša Urošu Rotniku zaradi obtožb o tatvini dokumenta o prijavi premoženja, ki naj bi ga novembra 2013 ukradel med sestankom pri davčnem inšpektorju. Rotnik tatvine dokumenta sicer ne priznava.
Grožnje z bombami jemljem zelo resno.
Deli s prijatelji