NASTOP V ODDAJI

Ljudmila Novak: Postala sem neka brezdomka

Dejala je tudi, da se bo v kratkem sestala z Borutom Pahorjem.
Fotografija: Ljudmila Novak. FOTO: Delo
Odpri galerijo
Ljudmila Novak. FOTO: Delo

V Studiu City je Marcel Štefančič gostil trenutno najbolj priljubljeno političarko pri nas Ljudmilo Novak. Evroposlanka iz vrst NSi še vedno ni potrdila morebitne kandidature za predsednico države, je pa dejala, da pušča ta vrata priprta, saj da jo nekateri prepričujejo, da jo Slovenija potrebuje. »Res pa je, da se jaz zaradi te funkcije ne bi počutila nič bolje in nič slabše. Te funkcije jaz v resnici ne potrebujem.« Na vprašanje, ali razmišlja o tem, da bi skupaj z Borutom Pahorjem ustanovila nekakšno desnosredinsko stranko, je v smehu odvrnila, da o tem zagotovo ne razmišlja. 

»Pa mislim, da predsednik Pahor tudi ne.« A Štefančič ni odnehal. »Se vam zdi Pahor preveč levičarski?« jo je vprašal. »Saj jaz tudi ne vem, sem postala neka brezdomka, ker me Janša ves čas dela za levičarko, jaz zase vem, da sem krščanska demokratka.« Je pa še dejala, da se bo pri Pahorju v kratkem oglasila na kavici: »Bova tudi o tem predebatirala, kaj on misli.«

Novakova tudi pravi, da je morda čas, da Slovenija dobi žensko predsednico. Po njenih besedah ni važno, ali bi ta prihajala z levega oziroma desnega pola, temveč je pomembno, da nagovori čim več ljudi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije