PREBOLEL COVID 19

Ljubljanski gostinec v komi in na respiratorju, a v cepivo in PCT še vedno ne verjame

Več tednov umetne kome ni spremenilo njegovega prepričanja.
Fotografija: Mitja Bitenc. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Mitja Bitenc. FOTO: posnetek zaslona

Poročali smo že o ljubljanskem gostincu Mitji Bitencu, ki je zbolel za covidom in in bil tri tedne v umetni komi in priključen na respirator. Na družbenih omrežjih je izrazil hvaležnost vsem zaposlenim v UKC Ljubljana, ki so skrbeli zanj. Kot je razkril, je po treh tednih, ko je bil poln optimizma, s hojico zmogel prehoditi približno 300 metrov. Nato se je odločil, da bo okrevanje nadaljeval doma, saj so mi prijatelji fizioterapevti ponudili pomoč na domu.

Poudaril je še, da je bil vedno zdrav in nikoli ni imel podobne izkušnje. »A sem vesel, da sem to prestal, saj sem se veliko naučil. Imam močno voljo, lepo napredujem, zdaj tudi že malo hodim, stanje se izboljšuje.« Bitenc naj bi bil sicer pred boleznijo nasprotnik cepljenja in ukrepov, vendar pa o tem na posnetku, ki ga je UKC pozneje umaknil, ni spregovoril.

Kljub vsemu ne verjame v cepivo in pogoj PCT

Očitno pa Bitenc kljub pretresljivi izkušnji še vedno ne verjame v cepivo. Kot je zapisal na dan objave našega članka, po njegovem mnenju covid 19 obstaja, »a ne v takšni obliki, kot nam govorijo«. Kot poudarja, še vedno ne zaupa cepivom. »Preveč je dvomov, prikrivanj, manipulacij, prelaganja odgovornosti, stranskih učinkov, ki smo jim priče vsak dan,« meni Bitenc in dodaja, da tudi zdravniki o tem naj ne bi bili enotni. 

»O tem ne želim moralizirati in vsak naj se sam odloči, ali se bo cepil ali ne. Dejstvo pa je, da so nam govorili, da bomo zaščiteni, če se cepimo, pa ni tako. Ko sem bil na oddelku, je umrlo cca 10 starejših ljudi,« je še zapisal gostinec. Ta očitno zdravnikom in zdravstvenim delavcem še vedno ne zaupa. »Tako je moje mnenje nespremenjeno, in če se zahvalim nekomu, ki je skrbel za mene, še ne pomeni, da se strinjam z njim.«

Bitencu pa se ne zdi smiselno niti preverjanje pogoja PCT pri gostih, a kot pravi, bodo odslej spraševali po njem, saj jih nekateri gostje stalno prijavljajo inšpekciji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije