MALI FOTOMODELI

Lepša podoba ljubljanske porodnišnice

Objavljeno 15. junij 2012 19.01 | Posodobljeno 15. junij 2012 18.59 | Piše: R. S.

Ljubljanska porodnišnica dobiva novo podobo. Na stenah hodnikov po novem visijo fotografije novorojenčkov, lotili pa so se tudi prepotrebnega barvanja sten, s čimer porodnišnica dobiva lepšo podobo.

Gaber, star 7 dni.

Tiste, ki imate izkušnjo poroda za sabo, veste, kako pomembno je, da se v prvih dneh po porodu s svojim otročkom v porodnišnici počutite dobro. Na Kliničnem oddelku za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana so poskušali poskrbeti za prijetnejše počutje mladih mamic z objavo serije prijetnih fotografij majhnih štručk.

Od nalepk do fotografij

V porodnišnici so že poskrbeli za barvito prenovo sten, ki so ponekod, predvsem po sobah, okrašene še s stenskimi nalepkami z otroškimi motivi. Za stene hodnikov oddelka, kjer okrevajo mlade mamice po carskem rezu, je poskrbela fotografiranja Urška Klajder, ki je porodnišnici podarila svoje fotografije novorojenčkov.

Večina 'fotomodelov' rojena prav v Ljubljani

Novorojenčkih na fotografijah so stari od 5 do 14 dni, večina pa jih je bila rojena v ljubljanski porodnišnici. Zaposleni v porodnišnici so nad novo podobo sten menda navdušeni, speča bitijca pa so z navdušenjem sprejele tudi mamice. Najponosnejši so seveda starši novorojenčkov, ki so privolili v objavo fotografij.

Radi bi prenovili tudi druge oddelke

V porodnišnici si želijo prenoviti in opremiti tudi hodnike drugih oddelkov, zato od donatorjev pridobiti finančna sredstva. Skrbi, da bi zmanjkalo fotografij, ni, saj se v porodnišnici dnevno rodi okrog 20 novih potencialnih modelov, ki bi morda želeli svoje spomine na prve dni imeti shranjene za vedno.

Deli s prijatelji