PRIREDITEV

Lendavi iz srca

Komorni pevski zbor Vita iz Lendave in Tamburaška skupina HKD Pomurje sta navdušila gledalce.
Fotografija: Brez Slakove V dolini tihi seveda ne gre. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal
Odpri galerijo
Brez Slakove V dolini tihi seveda ne gre. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal

V organizaciji Hrvaškega kulturnega društva (HKD) Pomurje je v lendavski gledališki in koncertni dvorani potekala prireditev Lendavi iz srca. Komorni pevski zbor Vita iz Lendave in Tamburaška skupina HKD Pomurje sta navdušila gledalce s čudovitimi zvoki medžimurskih, prekmurskih, dalmatinskih, starograjskih in zborovskih melodij v tamburaško-zborovski izvedbi. Za obema skupinama je že vrsta nastopov po Sloveniji in v tujini.

Občinstvo je nagovoril predsednik HKD Pomurje Đanino Kutnjak.
Občinstvo je nagovoril predsednik HKD Pomurje Đanino Kutnjak.

Predsednik HKD Pomurje Đanino Kutnjak je v uvodnem nagovoru povedal, da je koncert rezultat res dobrega sodelovanja in z njim poudarjajo navezanost ljudi na domače okolje. O skupnem koncertu so se pevski zbor in tamburaši dogovorili že pred pol leta, ko so tudi začeli vaditi.

Tamburaško skupino HKD Pomurje so ustanovili leta 2009, vodi jo Nikola Kraljić. Ob nastopih na odrih ter v sodelovanju s tamburaši iz Medžimurja se odzoveju tudi vabilu na zabave ob rojstnih dnevih in drugih obletnicah.

Komorni pevski zbor Vita bo naslednje leto praznoval dvajset let delovanja. Posneli so več zgoščenk, z mednarodnih srečanj pevskih zborov pa so se vračali s priznanji. Zborovodja Danijel Berden pravi, da so kot prijatelji, ki se ob petju dobro zabavajo. Tako na nastopih kot na vajah pozabijo vse skrbi in se napolnijo s pozitivno energijo, zato jih ljubkovalno kličejo Vitaminčki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije