PREIMENOVANJE ULICE

Leljak ponosno: Titove ceste v Radencih ni več

Objavljeno 29. maj 2020 12.48 | Posodobljeno 29. maj 2020 13.07 | Piše: N. Č.

Leljak je še dodal, da so nasprotniki preimenovanja ulice vložili peticijo z zahtevo, da se o preimenovanju izvede referendum.

Roman Leljak je sprva želel Titovo cesto preimenovati v Ulico Anteja Šarića, a si je nato premislil in cesto preimenoval v Cesto slovenske osamosvojitve. FOTO: Oste Bakal
»Sinoči smo v Radencih dobili novo cesto, ki bo pomnik na čase, ko je tudi naš občan Alojz Gaube iz Janževega vrha na tej cesti, skupaj še z 18 žrtvami vojne za Slovenijo, podlegel ranam pripadnikov JLA,« je na družbenem omrežju sporočil radenski župan Roman Leljak. Ob tem je zmagoslavno sporočil: »Titove ceste v Radencih več niPotem ko je poimenovanje ceste po Anteju Šariću, kar je bila prvotna ideja Leljaka, izzvalo razgrete strasti, se je župan odločil, da se bo Titova cesta po novem imenovala Cesta slovenske osamosvojitve. Svetniki so sinoči ime z devetimi glasovi potrdili, proti so bili štirje svetniki, dva sta se vzdržala.
Preberite tudi: V strahu pred maščevanjem naj bi umikali podpise
Leljak je še dodal, da so nasprotniki preimenovanja ulice vložili peticijo z zahtevo, da se o preimenovanju izvede referendum. Njegov zapis objavljamo v celoti (nelektoriran).

»Takšno mnenje sta podala tudi svetnik Niko Brus, predsednik lokalnega združenja veteranov in svetnica Norma Bale. Želim poudariti, da bi takšen referendum bil sramota za Radence, škodljiv za turistično dejavnost. Morebitno zahtevo za referendum bom poslal v presojo Ustavnemu sodišču Republike Slovenije. Prepričan sem, da je nedopustno izražati referendumsko voljo v korist človeka, ki je vodil totalitarni sistem, bil komandant JLA.V postopku bo veljalo načelo javnosti. Peticija, ki bi imela oznako uradna skrivnost, zaradi 'varovanja osebnih podatkov', bom v celoti,« je sporočil Leljak.
Deli s prijatelji