Predstavitvena informacija

Kupujte svoje najljubše izdelke ceneje

Slovenska gospodinjstva so lani za življenjske potrebščine v povprečju porabila 19.560 evrov, kar je 13 % več kot pred štirimi leti.
Fotografija: FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/istockphoto

Polovica teh izdatkov je bila namenjena stroškom prevoza, nakupu hrane in brezalkoholnih pijač ter stroškom bivanja, še kažejo podatki statističnega urada.

Ko dobro pomislite, kateri izdelki se najpogosteje znajdejo v vašem nakupovalnem vozičku, ali nekaj dni opazujete svoje nakupovalne navade, ugotovite, da je približno deset takšnih, ki jih kupujete stalno in so osnova vaših osnovnih življenjskih potrebščin: kruh, meso, mleko, olje, izdelki za osebno higieno (WC-papir ipd.) …

Tudi cena odloča o nakupu
V prvih devetih mesecih tega leta, tako SURS, so se cene v primerjavi z letom 2018 zvišale za 1,8 %. K dvigu cen na letni ravni je med drugim prispevala tudi podražitev mesa, ki znaša 3,9 %, v zadnjem mesecu pa je nekoliko upadla cena svežega sadja in zelenjave. Cene se tako spreminjajo; enkrat rastejo, drugič se nižajo. Želimo kupovati dobro in kakovostno, a odločilen dejavnik pri nakupu je tudi cena.

Nakupujte preudarno in prihranite
Se vam rado zgodi, da kupite več, kot porabite, ali po izdelkih posegate impulzivno in posledično zapravite več, kot bi sicer? Bodite preudarni in pred nakupom razmislite, kaj potrebujete in kako boste to porabili. Sestavite si nakupovalni seznam, ki bo vaša »varovalka«.

Izberite si svojih 10
Ocenite svoje nakupovalne navade in si s pomočjo Tuševega kataloga, ki ga lahko prejmete na dom, poiščete v trgovini ali franšizi Tuš oziroma Tuš drogeriji, sestavite seznam svojih 10 najljubših izdelkov. Vse do 5. januarja jih lahko kupujete ceneje. Vseh 10 izdelkov lahko aktivirate naenkrat ali pa jih postopoma dodajate na seznam najljubših. Aktivirate jih lahko na blagajnah trgovin, franšiz in drogerij Tuš, na spletni strani in v mobilni aplikaciji Tuš. Z aktivacijo enega kupona dobite tudi popust za vse izdelke Gorenjka ali Quercus.



FOTO: Getty Images/istockphoto
FOTO: Getty Images/istockphoto

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije