HEKTOLITER

Križanke bo reševal ob osvežilnih napitkih

Zakoncema Lekše smo izročili bogate nagrade iz igre. Poletje s Slovenskimi novicami Razdelila si jih bosta s štirimi vnuki.
Fotografija: Miza zakoncev Lekše se je kar šibila od poletnih izdelkov. Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Miza zakoncev Lekše se je kar šibila od poletnih izdelkov. Foto: Dejan Javornik

ZAGORJE OB SAVI  »Pravzaprav do zdaj nisem verjela, da boste res prišli in prinesli tako lepe nagrade,« se je ob našem prihodu, ko smo iz prtljažnika začeli raztovarjati poletne pakete iz nagradne akcije Poletje s Slovenskimi novicami, razveselila Fani Lekše in nam takoj nato začela kuhati kavico dobrodošlice. Medtem pa je njen mož Franc Lekše razložil, da sta verjetno že od vsega začetka naročnika Slovenskih novic.

Nagradna akcija bo trajala do 5. avgusta. Foto: Dejan Javornik
Nagradna akcija bo trajala do 5. avgusta. Foto: Dejan Javornik
Prijavnice v časopisu redno izpolnjujeta in jih pošiljata, odkar so na spletu, pa še raje. »Tako prišparam za znamko in za kuverto za nagradno križanko,« se nasmeje.

Franc, 70-letni upokojenec, je navdušen enigmatik in rešuje vse križanke po vrsti, nedavno pa se je nad njimi navdušila tudi njegova Fani. Tako imata razdeljeno, da med tednom vse reši ona, sobotno križanko iz Slovenskih novic pa on. »Med tednom se kot pravilno rešitev lahko pošlje samo geslo, ob sobotah pa moraš izpolniti vso križanko in se ne smeš prav nič zmotiti. Glede na moje dolgoletne izkušnje pri križankah zato sobotna pripada meni,« pove Franc.
 

Poletje v njunem malem raju



Sprejmeta nas v svojem majhnem raju, ki sta si ga uredila ob hiši. Pod brajdo je prijetno sveže tudi ob najhujši poletni vročini in tam sta postavila mizo, ob strani pa imata letno kuhinjo. Iz nje Fani prinese kavo in razloži, da poletje preživljata kar zunaj. Ona je rada na vrtu, on pa si že najde opravek okoli hiše. Večinoma kuhajo kar v letni kuhinji in pečejo na žaru, predvsem pa je to idealen prostor za preživljanje poletja z njunimi štirimi vnuki – dvema punčkama in dvema fantkoma. »Ja, zdaj je za naju kar žalostno in samotno, vsi štirje so nekje na počitnicah. Drugače pa je tukaj zelo pestro,« razloži Fani.

Na morju se jima zdi prevroče, morda se poleti odpravita za kakšen dan ali dva. Raje imata zdraviliške kraje in oddih na Kopah. Njuni hčerki sta obe zaposleni, otroci pa še niso toliko stari, da bi bili sami doma, zato jih čez poletje še posebno rada pazita. »Po kosilu vedno radi pokartamo, večinoma remi, eden od vnukov pa se je pri skavtih naučil tudi taroka in mu gre že zelo dobro,« pripovedujeta Lekšetova.

Kljub temu da imata ob vseh nagradnih križankah in drugih igrah večkrat srečo, nekoč sta zadela celo potovanje v Črno goro za dve osebi, pa sta nagrade v akciji Poletje s Slovenskimi novicami zelo vesela. Predvsem sta se razveselila kar 17 litrskih ledenih kav Pomurskih mlekarn, saj napitek, skupaj z dobrim sladoledom, naravnost obožujeta.

»Uf, neverjetno, koliko ste nam prinesli. Tu je za vsakega od nas nekaj. Večinoma bo vse počakalo na vnuke, da si bomo to lepo razdelili,« sta se veselila zakonca Lekše. In si bo kaj razdeliti: ob ledeni kavi še 27 litrov treh različnih Daninih pijač, immuno, detox in active & fit, deset vrečk chio čipsa – petih različnih okusov, Kraševe sladke dobrote, knjigo založbe Beletrina, izdelke Kozmetike Afrodita, torej gel za prhanje, mleko za sončenje in po sončenju, dezodorant, gel, ter razne pripomočke za na plažo, torbo in brisačo, ležalno podlogo, frizbi, pahljačo in loparčke.

Nagradna akcija Poletje s Slovenskimi novicami, ko prav vsak dan izžrebamo bralko ali bralca Slovenskih novic in mu podarimo velik poletni paket izdelkov, bo trajala do 5. avgusta. Takrat bomo objavili zadnjo prijavnico, s katero lahko sodelujete v nagradni igri, najdete pa jo tudi na spletu. Z nekaj sreče bo naslednjič novinar Slovenskih novic potrkal prav pri vas! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije