NAGRADA

Kristini Naglost Valvasorjevo priznanje za izjemen dosežek

Replika slike Toneta Kralja z naslovom Srečanje je prilagojena za osebe s slepoto in slabovidnostjo.
Fotografija: Prejemnica Valvasorjevega priznanja za izjemen dosežek. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Prejemnica Valvasorjevega priznanja za izjemen dosežek. FOTO: S. N.

Častno Valvasorjevo priznanje za izjemen dosežek na področju snovanja in izdelave tipne umetniške slike za osebe s slepoto in slabovidnostjo bo prejela Kristina Naglost. Replika slike Toneta Kralja z naslovom Srečanje, izdelana v reliefu, delo Kristine Naglost, je prilagojena za osebe s slepoto in slabovidnostjo. Nastala je kot magistrsko delo na smeri inkluzivna pedagogika Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, pomeni pa novost v slovenskem prostoru in prinaša nove pristope v muzejski pedagogiki.
 

Častno Valvasorjevo priznanje Tomiju Lombarju


Častno Valvasorjevo priznanje pa je dobil fotoreporter Dela Tomi Lombar za donacijo fotografskega opusa iz treh desetletij samostojne Slovenije Muzeju novejše zgodovine Slovenije. Dogajanje različnih podob življenja v tridesetih letih samostojne Slovenije je na svojevrsten način zajeto in dokumentirano v fotografijah Lombarja. Ta dragocena pričevanja časa je fotograf podaril Muzeju novejše zgodovine Slovenije. Opus obsega več kot 200.000 negativov in digitalnih fotografij iz celotnega obdobja njegove fotoreporterske kariere (1989–2020).
 

SMS-donacije


Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo SLEPI (ali SLEPI5) na številko 1919. Prispevali boste 1 (ali 5) EUR za izvajanje programov rehabilitacije slepih in slabovidnih oseb v lokalnem in širšem okolju ter za delovanje društva.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije