PO LETU IN POL

Kriminalisti pri direktorju TV Slovenija Urošu Urbaniji: razkrivamo, česa je osumljen

Ker kot šef Ukoma kar 300 dni ni želel plačevati STA za opravljanje javne službe, so pri pravni mreži vložili kazensko ovadbo.
Fotografija: Uroš Urbanija. FOTO: Črt Piksi, Delo
Odpri galerijo
Uroš Urbanija. FOTO: Črt Piksi, Delo

Uroš Urbanija, zdajšnji direktor Televizije Slovenija, je prejel vabilo policije na zaslišanje zaradi suma zlorabe položaja v zvezi z neplačevanjem nadomestila za opravljanje javne službe STA. To se je zgodilo šele leto in pol potem, ko Urbanija kot šef Ukoma v obdobju Janševe vlade 300 dni ni izplačeval nadomestila STA za opravljanje javne službe. Ukom je konec leta 2020 prekinil plačevanje STA z izgovorom, da ne izpolnjuje pogodbenih obveznosti do Ukoma. Poslanci so s sedmim protikoronskim zakonom sprejeli, da mora Ukom plačati zaostale obveznosti. 

Ker je Pravna mreža za varstvo demokracije vložila kazensko ovadbo na ljubljansko okrožno tožilstvo (že maja lani), so na policiji uvedli preiskavo in Urbanijo povabili na zaslišanje. Urbanija je povabilo na zaslišanje komentiral v svojem slogu: »Očitno drvimo v policijsko državo. Danes mi dva kriminalista izročita vabilo glede kazenske ovadbe, ki jo je v zvezi z STA vložila Pravna mreža oz. @nmusar. Bizarno jih očitno zanima, zakaj sem izpolnjeval pogodbene obveznosti, ki jih je imela STA do UKOM.«

Kot je razvidno iz vabila, ki ga je na twitterju objavil Urbanija, je osumljen kaznivega dejanja zlorabe položaja, ker je kot direktor Ukoma zavrnil več zahtevkov STA za plačilo za opravljanje javne službe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije