PRAVILA, KI SE KRŠIJO

Krek v akciji, voditeljica Erika Žnidaršič jih je slišala

Objavljeno 24. september 2020 20.40 | Posodobljeno 25. september 2020 16.36 | Piše: A. L.

V studiu je bil šef Nijz Milan Krek edini z masko. Poglejte, kaj je povedal.

Milan Krek. FOTO: RTV Slovenija
V današnji oddaji Tarča na RTV Slovenija je Erika Žnidaršič gostila med drugim prvega moža Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz) Milana Kreka. Ta je edini v studiu nosil masko, ko je dobil besedo, pa je bilo jasno, zakaj.  

»Prvo bi rekel, da je problem to, kar se vidi v tem studiu. Odlok je popolnoma jasen, da je treba maske nositi v zaprtem prostoru. Če pogledam gor, je strop, okoli so stene, in maske nosimo. Vključno z vami,« je izpostavil. A nihče od drugih gostujočih maske ni imel niti je po izrečenih besedah ni namestil na obraz. 

image
Erika Žnidaršič. FOTO: RTV Slovenija

Voditeljica je odvrnila, da vendarle stojijo dovolj narazen, a Krek je bil neomajen in je dejal, da je treba v takšnem prostoru nositi maske. Če se nekaj sprejme, je to treba tudi upoštevati, je poudaril. Dodal je še, da ni samo vlada tista, ki ne spoštuje ukrepov, ampak tudi nacionalna televizija. Obregnil se je tudi ob prenos dogodka, na katerem je bila ministrica Simona Kustec brez maske, in dejal, da se tudi javna RTV ni držala pravil, dogodek je snemala (po njegovih besedah ga ne bi smela) in ga prenašala, čeprav niso bila spoštovana pravila.

Kasneje med oddajo je voditeljica Milana Kreka popravila, da studio ni javni prostor in da zato ne veljajo pravila o nošenju mask. Izpostavila je še, da je dogodek Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) RTV Slovenija prenašala in ne organizirala, dovoljenje za dogodek pa je izdal Nijz, ki ga vodi on.

Krek je javnost poučil še, da smo v začetni fazi epidemije: »Smo šele na začetku.« Napoveduje, da bo v naslednjih mesecih situacija bistveno hujša: »Če se bomo tako držali ukrepov in jih potem predlagamo vladi, nam ni rešitve.«

Deli s prijatelji