RED BULL GONI PONY

Kraška frizerka dirka s ponijem

Martina Konjc v konkurenci 1060 tekmovalcev na Vršiču pristala na tretjem mestu.
Fotografija: Martina vsako leto izboljša osebni rekord. Prvouvrščena je bila
Barbara Trunkelj, druga pa Tanja Rode. FOTOGRAFIJI: Olga Knez
Odpri galerijo
Martina vsako leto izboljša osebni rekord. Prvouvrščena je bila Barbara Trunkelj, druga pa Tanja Rode. FOTOGRAFIJI: Olga Knez

Vztrajnost, trma, v kolesarstvo usmerjene družinske počitnice in želja premagati samo sebe so po petih letih intenzivnega treninga pripeljale 48-letno Kraševko Martino Konjc iz Križa pri Sežani, da je na letošnjem že 7. dogodku Red Bull Goni Pony osvojila tretje mesto v ženski konkurenci. Odlična uvrstitev na tekmi Poženi hudiča na vrh Vršiča, ki se je je udeležila že tretje leto zapored, pomeni za rekreativno kolesarko pomemben uspeh, ki ga ni pričakovala.
Doma so jo pričakali s posebnim mlajem.
Doma so jo pričakali s posebnim mlajem.

Tako je bila zelo zadovoljna z rezultatom 1,05 ure na 13-kilometrskem vzponu od Kranjske Gore na najvišji slovenski prelaz Vršič s 1611 m n. v. In 800 metri višinske razlike v konkurenci 1060 tekmovalcev. Da je Martina, ki je prav v teh dneh proslavila še 20-letnico svojega frizerskega salona Cik cak, začela kolesariti, je prav gotovo zaslužno obnovljeno staro kolo pony, ki ga ji je kot novoletno darilo leta 2019 podaril brat Robert. Nabirala si je kondicijo po makadamskih kraških poteh s prijatelji kraške kolesarske klape in jo dopolnjevala še s spinningom pri slovenski kraljici najtežjih kolesarskih vzponov in trenerki Teji Gulič iz Ponikev.


Ob vrnitvi domov pa jo je čakalo presenečenje. Zbrali so se prijatelji kolesarjenja in vaščani, ji postavili mlaj in ji nazdravili na športni uspeh. V imenu sežanskega župana Davida Škabarja pa ji je podžupanja Klementina Križman izročila kamniti krožnik s posvetilom kamnoseka Jerneja Bortolata iz Pliskovice. Martina se bo tekme prihodnje leto še udeležila. Ob tem pa si želi, da bi si ji pridružil še kakšen Kraševec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije