REKA LJUBEZNI

Krajani razočarani: zaradi nadaljevanke ostali brez mostu

Prebivalci Gradička, kjer so snemali Reko ljubezni, so ostali brez mostu, saj dotrajan ne bi prenesel reke turistov, ki si želijo ogledati prizorišče nadaljevanke.
Fotografija: Priljubljena nadaljevanka je na Dolenjsko poslala množice turistov. FOTO: POP TV
Odpri galerijo
Priljubljena nadaljevanka je na Dolenjsko poslala množice turistov. FOTO: POP TV

Odkar je na male zaslone prišla nadaljevanka Reka ljubezni, sta vasi Krka in Gradiček z okolico, kjer je potekalo snemanje, postali še priljubljenejši izletniški točki. Občudovalcem neokrnjene narave, izvira zelene lepotice Krke, Krške jame in še mnogih drugih točk so se zadnje čase pridružile trume turistov, tako navdušenih nad nadaljevanko, da si pridejo ogledat zgolj lokacije snemanja.
Ta teden si je filmsko vas ogledala tudi celotna občinska uprava. FOTO: Marko Feist
Ta teden si je filmsko vas ogledala tudi celotna občinska uprava. FOTO: Marko Feist

Daleč od filmske idile

A vendar nad močno povečanim obiskom niso vsi navdušeni, predvsem to velja za Gradiček, vasico s komaj 20 prebivalci, v kateri poteka snemanje Reke ljubezni. Domačinka, ki nas pokliče po telefonu, je vse prej kot vesela sprememb. Izvemo, da niso prav nič zazibani v ljubezen in da je življenje pri njih vse prej kot idilično. Predvsem pa bodo nekaj časa skoraj odrezani od sveta, saj so porušili 109 let stari most pri izviru potoka Poltarica, ki je njihov edini dostop v vas. To je tisti znani most iz nadaljevanke, kjer Tomaž lovi ribe in kjer so se večkrat zgodila kakšna pomembna srečanja, zaradi česar se ga je od nadaljevanke naprej prijelo ime Most ljubezni.


»Saj smo veseli, da bomo dobili nov most, a nam to veselje hitro pokvari dejstvo, da smo za mesece, ko bo gradnja novega mostu potekala, dobili obvoz, ki bolj spominja na ozek gozdni kolovoz. Bog ne daj, da bi kdo zbolel, saj bi se reševalno vozilo težko pripeljalo. Tudi požara ne bi smelo biti, saj gasilski kamion nima kril. Smeti moramo pa tako sami voziti v Krko, ker kamion ne more do nas. Ja, lepo je videti, kako so v špici nadaljevanke navedeni vsi veljaki naše krajevne skupnosti. A teh zagotovo ne bomo videli v Gradičku, dokler ne bo odprtja asfaltne ceste in novega mostu. Imajo prefine avtomobile, raja pa naj se kar prebija po gramozu,« se huduje gospa, ki hoče ostati anonimna, saj pravi, da se v njihovi prelepi vasici nikoli ne ve, kdaj ti iz čiste ljubezni prerežejo gume ali še kaj hujšega. »Ja, to pa ni več film, je že druga zgodba,« še doda.
 

»Več v tiskani izdaji Nedeljskih novic«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije