V SPOMIN

Košarkarji so se spomnili Hekija

Po dvanajstih letih se še vedno radi spominjajo Vojka Herksla. Kar 27 Hekijevih prijateljev se je zbralo ob spominski plošči.
Fotografija: Janez Rajgelj in Franci Zavodnik sta razpredala o stanju v slovenski košarki. FOTOGRAFIJE: Drago Perko
Odpri galerijo
Janez Rajgelj in Franci Zavodnik sta razpredala o stanju v slovenski košarki. FOTOGRAFIJE: Drago Perko

Prvi avgust je za košarkarske delavce v Sloveniji tak čuden dan. Letos je minilo že 12 let, odkar je umrl nekdanji izvrstni trener Vojko Herksel. Nad Kamniško Bistrico mu je odpovedalo srce, pomoči mu ni bilo več. Vojkovi prijatelji, sopotniki se tako vsako leto zbirajo najprej v spominskem parku v Kamniški Bistrici, potem pa jim Marjan Kocman - Kuki iz Zlate kaplje še kaj dobrega skuha. Tako je bilo tudi letos. Kar 27 Hekijevih prijateljev se je zbralo ob spominski plošči in se poklonilo prijatelju, mentorju ... Potem pa se je večina odpravila do Radomelj, kjer so ob čevapih in dobri kapljici obujali spomine pozno v popoldne.



Oto Virt je eden od častnih članov slovenske trenerske organizacije.
Oto Virt je eden od častnih članov slovenske trenerske organizacije.
Ko je bil čas za kavo, so se spet spomnili Hekija. »Naročil bi kavo in kokakolo,« je bilo slišati izza omizja. Nekdo zraven je dodal, da bi zraven spadal še dim iz legendarne rdeče-bele škatlice cigaret, ki jih je tako oboževal. »Udeležba na memorialu je bila zelo visoka, veseli smo, ker je tako. Heki si je to zaslužil,« je povedal Lado Gorjan, nekdanji trener, danes pa svetovalec v domžalskem Heliosu, pri Hekijevem memorialu pa odgovoren za organizacijo.

Martin Gorenc je na prvem All Staru v dvorani Tivoli v sezoni 1991/92 vodil ekipo belih, pomočnik je bil pokojni Heki.
Martin Gorenc je na prvem All Staru v dvorani Tivoli v sezoni 1991/92 vodil ekipo belih, pomočnik je bil pokojni Heki.
O košarki in stanju v Sloveniji je na glas razmišljal Janez Rajgelj, nekdanji uspešni direktor ljubljanskega Slovana, ki je v svet lansiral več kot 20 igralcev, ki so dobili milijonske pogodbe, sedmerica s Kodeljevega je prišla do ameriške poklicne lige NBA. Na srečanje Vojku v spomin je prišel nekdanji generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije in svojčas izvrsten sodnik Iztok Rems, pa nekdanji trener Olimpije Zoran Martić ter številni drugi, ki so pozdravili uspeh mladincev, ki so že med štiri v Evropi, generalno pa nad košarkarsko situacijo v Sloveniji niso ravno navdušeni. Manjkal ni niti Franci Zavodnik, izvrsten mizar iz Ljubljane, dobri prijatelj Saša Filipovskega.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije