SPREJEMAJO SAMO NUJNE PRIMERE

Potrdili osmi primer, okužen je zdravnik v ZD Metlika

Okuženi zdravnik je bil stiku s 54 zaposlenimi in 40 pacienti.
Fotografija: ZD Metlika. FOTO: Google Maps
Odpri galerijo
ZD Metlika. FOTO: Google Maps

V Sloveniji so potrdili še osmo okužbo s koronavirusom, poroča 24ur.com. Okužen je zdravnik v ZD Metlika, ki je pred dnevi potoval prek Italije v Slovenijo.

Kot je za omenjeni portal potrdila direktorica ZD Metlika Duška Vukšinič, so okužbo potrdili danes popoldne, pacienta, ki se sicer počuti dobro, pa odpeljali v bolnišnico. Okuženi zdravnik je bil stiku s 54 zaposlenimi in 40 pacienti.
 

Vsi zaposleni iz ZD Metlika na testiranje


Kot še poročajo, morajo vsi zaposleni iz ZD Metlika na testiranje, dokler ne bo rezultatov pa bo zdravstveni dom zaprt. Pacienti z nujnimi primeri naj pokličejo 112. 

Obvestilo na spletni strani zdravstvenega doma. FOTO: Posnetek zaslona
Obvestilo na spletni strani zdravstvenega doma. FOTO: Posnetek zaslona

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Simona Repar Bornšek je ob 14. uri na novinarski konferenci sporočila, da število okuženih z virusom sars-cov-2 v Sloveniji ostaja šest. Le nekaj minut kasneje pa je odjeknila novica, da se je število povzpelo na sedem, okužila se je namreč tudi žena 32-letnika iz območja Maribora. Nato je odjeknila še novica o novi potrjeni okužbi v Metliki, ki predstavlja že osmi primer.
 

Vse, kar morate vedeti o koronavirusu, preberite tukaj.


Ljudje so kršili protokole

Sekretarka je popoldne poudarila še, da so ugotovili precej kršitev navodil, kako ravnati v takšnih razmerah. Domovom za ostarele so predlagali prepoved obiskov, izjema bo lahko obisk svojcev pri umirajočem. »Do tega prihaja, ker ljudje niso upoštevali omejitve obiskov. Ljudje so kršili protokole in navodila ter s tem izpostavljali veliko oseb,« je poudarila in izrazila upanje, da bodo ljudje vendarle toliko odgovorni tako do sebe kot do drugih, da bodo bolj dosledno upoštevali navodila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije