SPORAZUMNO PRENEHANJE POGODBE O ZAPOSLITVI

Koprski župan Aleš Bržan po aferi ostal brez svetovalca

Šuc naj bi Maleniću po aferi z vožnjo v opitem stanju ponujal opustitev pripravljenih kazenskih ovadb.
Fotografija: Aleš Bržan. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Aleš Bržan. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

»Danes sem ugodil prošnji svojega sodelavca Roberta Šuca za sporazumno prenehanje pogodbe o zaposlitvi.« To je prek facebooka sporočil koprski župan Aleš Bržan

STA poroča, da se je to zgodilo potem, ko je Pop TV objavil posnetek Šučevega pogovora z direktorjem koprskega stanovanjskega sklada Goranom Malenićem. Temu naj bi Šuc po aferi z vožnjo v opitem stanju ponujal opustitev pripravljenih kazenskih ovadb.

Šuc trdi, da je želel informacije o odstopu

Bržan je Šučevo pismo objavil v celoti, v njem pa zdaj že bivši svetovalec koprskega župana zagotavlja, da nikakor in nikoli ni zlorabil županovega zaupanja in prekoračil pooblastila. Trdi, da se je direktorjevemu povabilu, naj ga obišče na domu, odzval izključno z namenom pridobiti informacijo o tem, ali in kdaj namerava odstopiti: »Čeprav sva se pogovarjala tudi o drugih stvareh, najin pogovor v nobeni točki ni zašel v smer, ki jo direktor opisuje sedaj.«Izrazil je še prepričanje, da bo v celoti izmišljene obtožbe zlahka zavrnil že v preiskavi, ker pa želi, da je župan še naprej osredotočen na reševanje številnih problemov, je predlagal sporazumno prenehanje pogodbe o zaposlitvi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije