MED

Koprske sladke razvade

Konec tedna so Obalo zavzeli ljubitelji sladkih dobrot. Poučili so se tudi o medu.
Fotografija: Na delavnicah in kuharskih šovih je lahko vsakdo našel kaj zase.
Odpri galerijo
Na delavnicah in kuharskih šovih je lahko vsakdo našel kaj zase.

KOPER – Minuli konec tedna so v Koper že 11. leto zapored romali ljubitelji sladkih dobrot, saj so bili glavni mestni trgi znova prizorišče Sladke Istre. In medtem ko so se obiskovalci sprehajali med stojnicami in okušali najrazličnejše sladke dobrote, so različni izvajalci in sodelujoči na prireditvi poskrbeli, da tudi letos nikomur ni bilo dolgčas.
Stojnice so bile odlično obiskane. FOTOGRAFIJI: Arhiv Organizatorja
Stojnice so bile odlično obiskane. FOTOGRAFIJI: Arhiv Organizatorja

V soboto dopoldne so pozornost na Titovem trgu pritegnili Filip Matjaž iz portoroške restavracije COB, ki je predstavil sladico degustacija oljčnega olja, ki je letos prejela laskavi naziv najizvirnejša sladica Istre 2019, ustvarjal pa je tudi chef Matjaž Šinigoj iz restavracije Mediterraneo novogoriškega Hotela Perla.

Sobotni program so popestrili tudi zmagovalci prve sezone televizijske oddaje Mali šef Slovenije, voditeljica in blogerka Ana Žontar Kristanc s kuharskim šovom sladko življenje z Anino kuhinjo, pa vodene vinske degustacije, degustacije piva in koktajl šov. Mednarodno priznani slaščičar Blaž Habjan pa je v Taverni ves dan ustvarjal skulpturo iz čokolade. Nič manj pestro ni bilo v nedeljo, ko je v kuharskem šovu Jesen v Istri nastopil Tomaž Bevčič iz restavracije Rizibizi, Gorazd Potočnik pa je predstavil alternativne sladice.

Dan je bil v znamenju medu, saj so se o njem na delavnicah s čebelarsko zvezo lahko poučili otroci, pozneje pa so na vrsto prišli še drugi ljubitelji te sladke dobrote, ki so se lahko udeležili vodene degustacije medu, Štefan Rozman pa je ustvarjal na kuharski delavnici Čebelji raj. Slaščičarski mojster Naser Gashi je pripravil nežni čokoladni sufle ter predstavil njegove skrivnosti, na stojnici Term Banovci pa so pekli prleško gibanico.

Manjkali niso niti predstavniki Slovenskega veganskega društva ter Šavrinke in Šavrini, tako da je lahko resnično vsak lahko našel kaj zase. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije