NE GRE SE VEČ

Koprivnikar predlaga, da ga zamenjajo kot vladnega pogajalca

Cerar je z ministrovo odločitvijo že seznanjen.
Fotografija: Boris Koprivnikar. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Boris Koprivnikar. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Minister za javno upravo Boris Koprivnikar se je odločil vladi predlagati, da ga zamenja kot vodjo pogajalske skupine v pogajanjih s sindikati javnega sektorja. Z odločitvijo je danes že seznanil premierja Mira Cerarja.

»Glede na odziv sindikatov, na mandat, ki mi je podeljen in tudi morda glede na številne kritike, s katerimi se soočam – pa ne bom sodil o njihovi upravičenosti –, prihajam do odločitve, da bom vladi predlagal menjavo vodje pogajalske skupine in da se sam s tega položaja umaknem,« je dejal Koprivnikar.

Premierja je o svoji odločitvi seznanil po tistem, ko so predstavniki 16 sindikatov iz pogajalske skupine, ki jo vodi Jakob Počivavšek, na današnjih pogajanjih zavrnili predlog o povečanju plačne mase za en odstotek, ki ga je vlada sprejela v četrtek. Prav tako so se na predlog že v četrtek ostro odzvali v šolskem sindikatu Sviz.

Počivavškova skupina je danes vladni predlog zavrnila z argumentom, da ne odgovarja na njihove stavkovne zahteve, je pa lahko vladni predlog prvi korak pri odpravi varčevalnih ukrepov, so menili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije