DIPLOMATSKI ODNOSI

Konfucijev inštitut povezuje

Refleksija Kitajske v Sloveniji in Avstriji.
Fotografija: Direktor podjetja TAM-Europe Yu Zhao, direktor Konfucijevega inštituta dr. Wanjie Chen, veleposlanik Kitajske Wang Shunqing, Eva Märzendorfer-Chen, slikar Vojko Pogačar in predsednik kitajske gospodarske zbornice v Sloveniji Ya Song FOTOGRAFIJI: MP PRODUKCIJA/PIGAC.SI
Odpri galerijo
Direktor podjetja TAM-Europe Yu Zhao, direktor Konfucijevega inštituta dr. Wanjie Chen, veleposlanik Kitajske Wang Shunqing, Eva Märzendorfer-Chen, slikar Vojko Pogačar in predsednik kitajske gospodarske zbornice v Sloveniji Ya Song FOTOGRAFIJI: MP PRODUKCIJA/PIGAC.SI

Ob trideseti obletnici diplomatskih odnosov med Slovenijo in Kitajsko ter ob 51. obletnici odnosov med Kitajsko in Avstrijo je Konfucijev inštitut Univerze v Gradcu pripravil dve mednarodni slikarski ekshibiciji, ki so ju poimenovali Refleksija Kitajske.

Poslanec državnega zbora Rasto Vrečko je užival v družbi Zdenke Ploj in Borisa Bezjaka, občinskih svetnikov Gibanja Svoboda iz Šentilja.
Poslanec državnega zbora Rasto Vrečko je užival v družbi Zdenke Ploj in Borisa Bezjaka, občinskih svetnikov Gibanja Svoboda iz Šentilja.

Razstavi bosta potekali v Sloveniji in v Avstriji, kjer bo 45 slovenskih avtorjev, med njimi tudi številni znani, na ogled postavilo 90 slikarskih del. Slovenska razstava je bila v šentiljskem Casinu Mond, kjer je zbrane nagovoril tudi kitajski veleposlanik Wang Shunqing, avstrijska še pride na vrsto, in sicer 1. decembra v knjižnici graške univerze. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas