ZAKAJ GA NI BILO?

Konec premirja: Goloba Janševi javno sprašujejo, ali se je ustrašil

Opozicijsko stranko je zmotilo, da predsednik vlade v funkciji ministra za zdravje ni odgovarjal na poslanska vprašanja.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Leon Vidic/delo

Danes je potekala 12. redna seja DZ in kot običajno so poslanci predsedniku vlade zastavljali vprašanja. Tako so Robertu Golobu v funkciji ministra za zdravje ustna poslanska vprašanja iz tega resorja napovedali štirje poslanci iz poslanske skupine SDS, poslanec iz NSi ter poslanka iz SD. 

A kot so pojasnili v poslanski skupini SDS, je zjutraj iz parlamenta prišlo sporočilo, da bo predsednik vlade odsoten od 13. ure. Opozarjajo, da je to kršitev 241. člena poslovnika DZ, ki pravi, da mora predsednik vlade ali minister ali generalni sekretar vlade svojo odsotnost pri obravnavi poslanskih vprašanj na seji državnega zbora najaviti najpozneje pet dni pred začetkom seje državnega zbora. 

Uradnega obvestila ni bilo, se je Golob ustrašil? 

»Slovenska javnost, predvsem pacienti in pacientke so zaradi odsotnosti predsednika vlade v funkciji ministra za zdravje prikrajšani za več odgovorov,« so prepričani v SDS. Opozarjajo tudi, da lahko glede na 235. člen poslovnika minister manjka le zaradi obveznosti v institucijah Evropske unije ali zaradi mednarodnih obveznosti. A kot so zatrdili, uradnega obvestila o odsotnosti ministra Goloba ni bilo.

Opozicijsko stranko je zmotilo, da predsednik vlade v funkciji ministra za zdravje ni odgovarjal na poslanska vprašanja. FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Opozicijsko stranko je zmotilo, da predsednik vlade v funkciji ministra za zdravje ni odgovarjal na poslanska vprašanja. FOTO: Jože Suhadolnik/delo

V SDS »se upravičeno sprašujemo, ali se je dr. Robert Golob nemara ustrašil vprašanj oz. je želel skriti svojo pasivnost na tem področju ali ga je zaustavila kakšna zadeva zasebne narave«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije