TUDI SNEG

Konec lepega vremena, prihaja izrazita ohladitev

Meja sneženja se bo spuščala in ponekod bo lahko v torek zjutraj in zgodaj dopoldne snežilo tudi po nižinah.
Fotografija: V torek bo ponekod po nižinah lahko tudi snežilo. V višjih legah bo zapadlo nekaj centimetrov snega. Do višine okoli 1000 metrov ga bo tudi hitro pobralo (na fotografiji aprilski sneg leta 2016, ko je pobelil Ljubljano). FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
V torek bo ponekod po nižinah lahko tudi snežilo. V višjih legah bo zapadlo nekaj centimetrov snega. Do višine okoli 1000 metrov ga bo tudi hitro pobralo (na fotografiji aprilski sneg leta 2016, ko je pobelil Ljubljano). FOTO: Mavric Pivk, Delo

Že skoraj bi se navadili na prijetno toplo vreme, če obdobja sončnega vremena, ki smo ga bili deležni v preteklih dneh, ne bi s svojo napovedjo prekinili meteorologi. »Prihaja kratkotrajna, a izrazita ohladitev,« poroča Arso. V torek zjutraj nas bo prešla hladna fronta in prinesla vsaj nekaj težko pričakovanih padavin. Občutno se bo ohladilo.

»Nad Skandinavijo se poglablja ciklonsko območje, hladna fronta se bo v ponedeljek od severa bližala Alpam in nas predvidoma s padavinami dosegla v drugi polovici noči na torek. V spodnjih plasteh ozračja bo od severovzhoda pričel pritekati hladnejši zrak.«Meja sneženja se bo spuščala in ponekod bo lahko v torek zjutraj in zgodaj dopoldne snežilo tudi po nižinah. Najmanj padavin bo na Primorskem in predvsem tam bo še vedno velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Vremenska napoved za torek. FOTO: Arso
Vremenska napoved za torek. FOTO: Arso


Padavine bodo v torek sredi dneva povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji, od severa se bo pričelo jasniti. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Občutno hladnejše bo kot v prejšnjih dneh, v notranjosti Slovenije bodo temperature ostale pod 10 stopinjami Celzija.

Noč na sredo in noč na četrtek bosta jasni in tam, kjer se bo veter umiril, bo spet nevarnost pozebe. Proti koncu tedna se bo z dotokom toplejšega zraka hitro otoplilo in najvišje temperature bodo znova nad 20, pa tudi jutranje ne bodo več pod lediščem.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije