VREME

Konec je lepega, prihajajo spremembe

Konec naslednjega tedna povečana možnost za padavine.
Fotografija: Jutra po nižinah bodo v naslednjih dneh lahko meglena, čez dan pa bo ponekod bolj oblačno kot v preteklih dneh. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Jutra po nižinah bodo v naslednjih dneh lahko meglena, čez dan pa bo ponekod bolj oblačno kot v preteklih dneh. FOTO: Jure Eržen, Delo

Lepi sončni dnevi, ko so bile temperature sicer tudi čez dan bliže ničli, a na nebu skoraj ni bilo oblakov, se, po napovedih sodeč, počasi končujejo. A brez skrbi, nad nas ne prihajajo kakšne večje vremenske nevšečnosti, le proti koncu naslednjega tedna se bo nekoliko pooblačilo.

Danes bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod v osrednji in jugovzhodni Sloveniji megla ali nizka oblačnost. Šibka burja na Primorskem bo do večera ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do okoli 13 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje (Arso).

V ponedeljek bo pretežno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Zvečer se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od –7 do –1, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 3 do 7, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Napoved Arsa za Slovenijo za naslednje dni. FOTO: posnetek zaslona
Napoved Arsa za Slovenijo za naslednje dni. FOTO: posnetek zaslona


V torek in sredo bo na Primorskem in Notranjskem, občasno pa tudi ponekod v osrednji Sloveniji, zmerno do pretežno oblačno, drugod po večini sončno. Pihal bo jugozahodni veter.
 
Do petka se bo nadaljevalo suho in večinoma sončno vreme, v sredo pa bo na Primorskem in Notranjskem ob jugozahodnem vetru še pretežno oblačno. Po kotlinah in nižinah bo nekaj megle in nizke oblačnosti. Zelo verjetno se bo suho vreme nadaljevalo tudi do 20. januarja, vseeno pa za konec tedna obstaja tudi možnost padavin. Vsekakor pa bo od sobote do ponedeljka več oblačnosti.

Po nekaterih napovedih bi se vreme lahko še nekoliko bolj skisalo po 20. januarju, ko bi anticiklon nad naše kraje lahko prinesel padavine, morda celo sneg. A ker so take napovedi precej nezanesljive, še ne moremo zagotovo trditi, da bo konec januarja prinesel snežno odejo.

Napoved portala Accuweather za Ljubljano do konca meseca. FOTO: posnetek zaslona
Napoved portala Accuweather za Ljubljano do konca meseca. FOTO: posnetek zaslona


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije