VROČE BO

Konec je lepega, prihajajo nevihte, močan veter in toča

Naslednji teden bo do 35 stopinj Celzija.
Fotografija: Napovedujejo nevihte in neurja. FOTO: Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
Napovedujejo nevihte in neurja. FOTO: Getty Images/Istockphoto

LJUBLJANA – Zadnjih nekaj dni je bilo vreme nad Slovenijo stabilno, imeli smo mir pred nevihtami in točami, ki so še konec tedna ponekod po državi ponovno povzročale škodo. Teh mirnih dni bo na severu države konec že danes.

Danes bo sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Proti večeru lahko v severni Sloveniji nastane kakšna nevihta. Ponekod bo pihal veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso). Na neurje.si napovedujejo, da so ob nevihtah, ki bodo zvečer in v prvem delu noči na četrtek iz Avstrije in Italije dosegle severno Slovenijo, lokalno možni močnejši nalivi in silovitejši nevihtni piš. Obstaja tudi manjša verjetnost drobne toče.

Postopno bo bolj vroče

V četrtek bo spremenljivo, občasno tudi pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, najvišje dnevne od 22 od 27, na Primorskem do 29 stopinj. Na Primorskem bo večinoma suho, drugod pa bodo nastajale plohe in nevihte. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bo še nastalo nekaj ploh in neviht.

V soboto bo večinoma sončno, popoldne lahko zlasti v gorskem svetu nastane kakšna nevihta. V nedeljo popoldne ali zvečer bo nekaj več možnosti za kakšno vročinsko nevihto predvsem v gorskem svetu. Tudi v prihodnjem tednu bo vreme, neviht predvidoma ne bo. Postopno bo bolj vroče, po nižinah bodo najvišje dnevne temperature predvidoma od 32 do 35 stopinj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije