POLICISTI Z OPOZORILI

Gneča na meji, da te kap: vozniki ne vedo, koliko časa bodo čakali

Do zastoja prihaja zaradi poostrenega nadzora na avstrijski strani.
Fotografija: Desetkilometrski zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, sega čez priključek Jesenice vzhod in Lipce. FOTO: Promet.si
Odpri galerijo
Desetkilometrski zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, sega čez priključek Jesenice vzhod in Lipce. FOTO: Promet.si

Na slovenski strani predora Karavanke vztraja dolg zastoj osebnih vozil. Na gorenjski avtocesti proti Karavankam je najmanj devet kilometrov stoječe kolone pred izvozom Lipce.

Do zastoja prihaja zaradi poostrenega nadzora na avstrijski strani in po besedah gorenjskih policistov trenutno ni mogoče oceniti, koliko časa bodo vozniki potrebovali za prestop meje.

Policisti so izdali opozorilo za vse, ki čakajo v koloni na avtocesti. »Hoja in peš zadrževanje na avtocesti sta prepovedana. Hudo nevarno in tudi prepovedano je tudi razno igranje, denimo z žogo, saj po nasprotni strani promet poteka s hitrostjo 110 km/h.«

Bližnjic skozi Jesenice za smer Avstrija ni, se pa v Podtaboru vozniki lahko preusmerijo za Avstrijo prek Ljubelja. Tam sicer tudi že nastaja kolona, a imajo vozniki možnost obrniti. Državljani Avstrije lahko kontrolno točko prečkajo tudi na Jezerskem.

FOTO: Promet.si
FOTO: Promet.si


Zaradi strnjene kolone policisti danes odsvetujejo vožnjo v smeri Avstrije. »Kdor mora danes proti Avstriji, naj si zagotovi dovolj tekočine za čakanje zaradi nadzora na avstrijski strani.«

Policija v sodelovanju z Darsom tudi usklajuje še dodatne ukrepe.

Policijska uprava Kranj je popoldne zaradi zgostitve prometa na koncu gorenjske avtoceste pri Jesenicah odsvetovala nenujno pot v tej smeri. Tiste, ki pa čakajo pred predorom, pa opozarjajo na reševalni pas. Danes so ga nujno potrebovali prometni policisti in družina z mlajšim otrokom s hudimi vročinskimi krči, ki je ostala v koloni približno 2,5 kilometra pred izvozom Hrušica. Policisti so jim pomagali iz kolone, ustvarili reševalni pas in jih varno pospremili do jeseniške bolnišnice.

Drama na gorenjski avtocesti, policista otroku rešila življenje


Na hrvaški meji ni velike gneče


Ne mejnih prehodih s Hrvaško je medtem daljša čakalna doba le še na Gruškovju, kjer vozniki na vstop v Slovenijo čakajo okoli eno uro, na izstop pa do pol ure. Ves dan so sicer na mejnih prehodih prevladovali tujci, slovenskih državljanov je bilo le malo.

Bolj množično vračanje Slovencev tako na mejnih prehodih pričakujejo v nedeljo in ponedeljek, torej tik pred iztekom roka v ponedeljek konec dneva, ko bo mogoče v Slovenijo iz Hrvaške po uvedbi obvezne 14-dnevne karantene še vstopiti brez karantenske odločbe.

Česa takega na meji s Hrvaško še ni bilo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije