GREHI IN OPRAVIČILO

Koliko je od države dobil Zlatan Čordić Zlatko

Spominjamo na incidente, v katere je bil vpleten znani slovenski glasbenik. Razkrivamo tudi, koliko je zaslužil z državo.
Fotografija: Zlatan Čordić Zlatko. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Zlatan Čordić Zlatko. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Ulični intervju, kot je pogovor poimenoval Zlatan Čordić Zlatko, s prvim možem Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz) Milanom Krekom, je po Sloveniji sprožil val ogorčenja (nekateri komentatorji so videno odobravali). Za glasbenika so dejali, da je presegel mejo dobrega okusa, da je Kreka nadlegoval in da se kaj takšnega ne bi smelo zgoditi, nikakor pa ne ponoviti. To, da je šel predaleč, je očitno ugotovil tudi Zlatko sam. Kreku se je v video sporočilu tudi opravičil. Več o tem v članku Zlatko se je opravičil, Krek ogorčen.

Zlatko je vidnejši obraz, ki se redno pojavlja na protestih, usmerjenih proti vladi Janeza Janše. Tudi med samimi protesti so se dogajali incidenti. Zlatka se spomnimo vsaj iz enega, ko je novinarju poskušal iz rok vzeti kamero, pri čemer so ga tudi posneli. Ujeli so ga tudi, ko je vpil »maske dol, ni več okužbe« (posnetek najdete v članku Napeto v središču Ljubljane, Zlatko na protestih: Maske dol, ni več okužbe (VIDEO)).


Znan je tudi po tem, da je na predvečer dneva državnost, ko je potekala proslava, z megafonom vstopil na varovano območje na Kongresnem trgu. Med drugim je protestiral proti temu, da je bilo območje proslave močno varovano in da je bil državni vrh ločen od navadnih ljudi. S kraja so ga pregnali varnostniki.


Mnoge je razburil tudi njegov nastop v programu RTV Slovenija, ko se je pred kamero pojavil z masko, ki je imela izrezano platno. Na to se je odzval tudi premier, ki je komentiral, da gre za neposredno kršitev zakona o nalezljivih boleznih, odgovorne osebe RTV Slovenija pa da so zelo verjetno storile kaznivo dejanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije