BURNO VREMENSKO DOGAJANJE

Koliko ga bo zapadlo? To nam je povedal Brane Gregorčič

Zvečer bo dež povsod po državi prešel v sneg, obilne snežne padavine pa nas čakajo ponoči.
Fotografija: Zvečer in ponoči nas čaka burno vremensko dogajanje. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Zvečer in ponoči nas čaka burno vremensko dogajanje. FOTO: Jure Eržen, Delo

Snežiti je najprej začelo na severu države, v večernih urah pa je dež prešel povsod po Sloveniji v sneg in ponoči bo močno snežilo.

Kot nam je povedal dežurni prognostik pri Agenciji RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič bo v nižinah zapadlo od 5 do 10 centimetrov snega, nad 500 metri nadmorske višine pa bo snežna pošiljka obilnejša. Tam naj bi zapadlo do 25 centimetrov snega. 

Burno vremensko dogajanje bo spremljala tudi močna burja, ki bo zlasti med Notranjsko in Primorsko lahko povzročala snežne zamete. Kot je opozoril dežurni prognostik, bodo sunki lahko presegli 100 kilometrov na uro. Zaradi pričakovane močnejše burje je Arso za danes zvečer in ponoči izdal oranžno opozorilo.

Zimske razmere na cestah 

Na prelazih Pavličevo sedlo, Jezerski vrh, Ljubelj in Korensko sedlo so obvezne verige. Prelaz Vršič je zaprt. Na cestah so posipne in plužne skupine. Voznikom priporočamo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje in prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

V četrtek umirjanje razmer

Vremenske razmere se bodo v četrtek zjutraj umirjale. Sneženje bo ponehalo, prav tako bo precej oslabela tudi burja.

Po prehodu fronte bo nad naše kraje prišel hladnejši in bolj suh zrak, temperaturne razmere pa bodo običajnejše za ta letni čas, kot so bile v preteklih dneh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije