LIKOVNA KOLONIJA

Kmečki motivi na platnu za popestritev zavoda

Na 1. likovni koloniji na Eko-socialni kmetiji Kocljevina je sodelovalo šest umetnikov.
Fotografija: Umetniki so motive iskali tudi med živalmi.
Odpri galerijo
Umetniki so motive iskali tudi med živalmi.

V organizaciji likovnice Tatjane Mijatović iz Radencev je na Eko-socialni kmetiji Kocljevina v Prosenjakovcih v občini Moravske Toplice potekala 1. likovna kolonija. Gre za eko kmetijo na obrobju vasi Prosenjakovci, tik ob meji z Madžarsko na območju nekdanje karavle.


Tako je nekdanja stražnica dobila novo in zanimivo vsebino. Umetniki, udeleženci kolonije, so na Kocljevini in tudi širše po Goričkem našli zanimive kotičke ter jih prenesli na slikarska platna. Na srečanju je nastalo veliko likovnih del, ki so ostala v trajni lasti Kocljevine in bodo nedvomno dodana vrednost in popestritev kmetije, kjer zaposlitev najdejo predvsem ranljive družbene skupine.
 

V veselje


Na koloniji so sodelovali dr. Matjaž Duh iz Maribora (doktor likovne pedagogike, slikar), Bogdan Čobal iz Maribora (akademski slikar), Albina Kragelj iz Radencev (slikarka), Viktor Šest iz Maribora (akademski slikar), Brane Širca iz Ljubljane (akademski slikar) in Tatjana Mijatović (slikarka), idejna vodja in koordinatorka kolonije, doma iz Radencev. Srečanje je spremljal mariborski likovni kritik Mario Berdič, ki bo odprtje razstave, ki je predvideno jeseni, pospremil z recenzijo ustvarjenih del.
Med kokošmi je posebna energija za ustvarjanje.
Med kokošmi je posebna energija za ustvarjanje.

Po koloniji in prijetnem druženju, na katerem se je umetnikom pridružil tudi Alojz Glavač, župan občine Moravske Toplice, sta organizatorica Tatjana Mijatović in direktor Eko-socialne kmetije Kocljevina Alojz Kavaš izrazila zadovoljstvo nad dogajanjem in ustvarjanjem. Zadovoljni pa so bili seveda tudi udeleženci kolonije. V ponos jim je, da so prispevali svoja likovna dela, ki bodo gotovo prijetna popestritev objekta in bodo tamkajšnjim zaposlenim kakor tudi obiskovalcem zavoda v veselje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije