PROMET

Kljub kolonam tudi dobra novica s slovenskih cest (VIDEO)

Končana so dela na severni ljubljanski obvoznici.
Fotografija: Zgoščen promet je na Logu pri Brezovici in na severni ljubljanski obvoznici. FOTO: Jože Suhadolnik 
Odpri galerijo
Zgoščen promet je na Logu pri Brezovici in na severni ljubljanski obvoznici. FOTO: Jože Suhadolnik 

Tudi zadnjo avgustovsko nedeljo zaznamujejo čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Najdlje vozniki čakajo na Gruškovju, in sicer več kot dve uri za vstop v Slovenijo. Daljše čakalne dobe so tudi na mejnih prehodih Jelšane in Obrežje, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra. Na več cestnih odsekih po državi nastajajo zastoji.

Na mejnih prehodih Jelšane in Obrežje vozniki čakajo po uro in pol za vstop v Slovenijo in do pol ure za izstop. Na Dragonji je situacija obrnjena, saj je čakalna doba za vstop v državo do 30 minut, medtem ko je za izstop treba čakati od ene do dveh ur. Čakalne dobe so še na mejnih prehodih Metlika, Ormož, Sečovlje, Slovenska vas in Starod.

Zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji je dolg že pet kilometrov. Proti Kranjski Gori in za lokalni promet je mogoč izvoz Jesenice vzhod oziroma Lipce, svetuje prometnoinformacijski center.

Na primorski avtocesti od Ljubljane do Vrhnike v smeri Kopra je promet zgoščen, na štajerski avtocesti med Celjem vzhod in Dramljami proti Mariboru pa je nastal polkilometrski zastoj.

Danes sicer do 21. ure, na nekaterih primorskih cestah pa do 22. ure, velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Spet hitreje okoli Ljubljane

Prometnoinformacijski center sporoča tudi dobro novico: končana so dela na severni ljubljanski obvoznici. »Dočakali smo konec obnove na odseku Ljubljana Bežigrad–Ljubljana Nove Jarše. Promet zdaj poteka v obe smeri kot običajno, ne več po zoženih pasovih z zmanjšano hitrostjo. To pomeni manj zastojev v prometnih konicah ter skrajšan potovalni čas,« so zapisali v objavi na twitterju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije