ISKAN

Kje je Andrej Šiško?

Že 10 dni je na policijskem seznamu iskanih oseb.
Fotografija: Andrej Šiško. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Andrej Šiško. FOTO: Twitter

Na policijskem seznamu iskanih oseb je še vedno samoklicani poveljnik Štajerske varde Andrej Šiško. To pomeni, da ga tudi po dobrih 10 dneh od začetka iskanja (iščejo ga od letošnjega 19. decembra) še vedno niso našli. Medtem pa so profili nekdanjega kandidata za predsedniško mesto na spletnih omrežjih zelo dejavni.

Na seznamu iskanih oseb se je razvpiti Mariborčan Šiško pojavil 21. decembra, saj se ni prostovoljno zglasil v zaporu, kjer bi moral prestati preostanek zaporne kazni. Zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve je bil obsojen na osem mesecev zapora, večino dosojene kazni pa je odsedel že v priporu.

Zadnji dan letošnjega leta je Andrej Šiško še vedno na policijskem seznamu iskanih oseb. FOTO: Zaslonski posnetek
Zadnji dan letošnjega leta je Andrej Šiško še vedno na policijskem seznamu iskanih oseb. FOTO: Zaslonski posnetek

26. decembra je na svojem profilu objavil (nelektorirano): 

»Odslužil sem več kot 82% kazni v priporu, kar je veliko hujše kot v zaporu katerega so deležni privilegirani, oziroma posvečeni barabini. Poštenjaka Bineta Kordeža so izpustili pri 50% odslužene kazni. Očitno je pravici zadoščeno!

Prejel sem dvojno darilo s strani Šarca in njegove kompanije! S temi dejanji, ki jih izvajajo proti vardi, ljudem odpirajo oči, da se dejansko zavedajo, da imamo opravka s fašizmom!

Varda je bila tudi danes na terenu, eni od skupin sem se pridružil tudi sam. Policija je bila tudi danes korektna, čeprav obmejni policisti nič ne vedo o tem, kar mediji poročajo o zloglasnem poveljniku Štajerske varde, ali pa ne želijo vedeti.«

Kje bo Šiško dočakal novo leto, ni znano. Smo pa ga skušali doseči prek facebooka, a za zdaj neuspešno.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije