CENE OD 65 DO 100 EVROV

Kje do najcenejšega PCR-testa?

Tisti, ki bi radi s PCR-testom dobili tudi potrdilo o prebolelosti, ki bo veljalo v tujini, mrzlično iščejo najcenejše ponudnike samoplačniških PCR-testov.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Črt Piksi

Število okuženih v Sloveniji upada in zdi se, da se peti val počasi umirja. Številni Slovenci, ki zaradi spremenjenega načina testiranja ne morejo več brezplačno do PCR-testa, saj je po novem za dokazilo o prebolelosti v Sloveniji dovolj hitri test, pa iščejo načine, kako bi prišli do potrdila, ki bi jim prebolelost priznalo tudi v tujini.

Za vas smo preverili, kje se je mogoče najceneje testirati s PCR-testom. Cene se gibljejo od 65 evrov pa vse do 100. Močno se razlikujejo tudi med zdravstvenimi domovi, ne samo med zasebniki.

image_alt
Hitri testi zmrznili, čeprav ne bi smeli! Uporabljajo jih naprej, kot da ni bilo nič

Daleč najcenejše je testiranje nosno-žrelnega predela v bolnišnici za otroke Šentvid pri Stični, kjer je treba za PCR-test odšteti 65 evrov. Ugodno, v primerjavi z ostalimi ponudniki v Ljubljani, je tudi testiranje na infekcijski kliniki v Ljubljani, kjer je treba plačati 68 evrov. Med najdražjimi pa je zagotovo testiranje v Zdravstvenih domovih Ljubljana, kjer je za samoplačniško PCR-testiranje treba odšteti kar 100 evrov.

Kakšne pa so cene v drugih zdravstvenih domovih po Sloveniji? V ZD Maribor testiranje stane 75 evrov, v Celju in na Ptuju 80 evrov. V mnogih zdravstvenih domovih pa samoplačniškega testiranja s PCR sploh ne izvajajo. Tako je v Kranju, kjer se je mogoče testirati pri zasebnikih in v bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj. Tam stane testiranje 100 evrov.

Naši bralci so nam sporočili tudi, da je po precej dostopni ceni testiranje na voljo v ZD Dravograd, in sicer za 62 evrov. V ZD Nova Gorica je treba odšteti 80 evrov, prav tako v centru Medigros v Ljubljani.

Če smo kakšnega ugodnega ponudnika izpustili, nam lahko prek spodnjega obrazca sporočite, kje ga lahko bralci najdejo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije