MIRIJO

Kdo širi lažno novico? To o koronavirusu ne drži

Matej Tonin: »Karantena ni predvidena.«
Fotografija: Previdnost in skrb, da ostanemo doma, sta najpomembnejši. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Previdnost in skrb, da ostanemo doma, sta najpomembnejši. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Slovenija je v drugi fazi širjenja koronavirusa, pristojne institucije so sprejele številne ukrepe. Vse pozivajo, da ostajajo doma in da nimajo socialnih stikov z drugimi. 

»V različnih krogih se širijo informacije, da naj bi Ljubljano zaprli in razglasili strogo karanteno. Gre za lažno novico in nepotrebno širjenje strahu. Krizni štab niti civilna zaščita ne predvidevata tovrstnega ukrepa,« je na twitterju zapisal bodoči obrambni minister Matej Tonin

Spremljajte razmere zaradi koronavirusa iz minute v minuto.

Prav tako se je zaradi namigovanj, da bo razglašena karantena, oglasil predsednik vlade Janez Janša: »Kdo širi to novico?«




Število potrjenih okužb z novim koronavirusom je danes v Sloveniji že krepko preseglo stotico (do 14. ure 141 oseb), trije bolniki v Ljubljani zaradi posledic okužb potrebujejo umetno predihavanje. Pristojni so danes zagotovili, da bodo ob ponedeljkovem zaprtju šol zagotovili nujno varstvo za otroke zaposlenih na ključnih delovnih mestih do vključno petega razreda.


Preberite še:

Ko koronavirus napade: »Zalije pljuča in ne morete dihati. Tako ljudje umirajo« (VIDEO)
Slovenija, brez panike, ampak tak je mogoč scenarij
Poziv, ki morda lahko pomaga: pokliči pet znancev

Država ima blagovne rezerve, ki zagotavljajo preskrbo z osnovnimi življenjskimi potrebščinami za več mesecev. Tudi trgovske družbe so zagotovile, da imajo zalog dovolj. V Mercatorju so priznali, da povečano povpraševanje v tako kratkem času otežuje sprotno polnjenje polic, a so naročila povečali, zato kupce prosijo, naj kupujejo razumno in strpno.
Poziv: pokliči pet znancev, naj ostanejo doma FOTO: Twitter
Poziv: pokliči pet znancev, naj ostanejo doma FOTO: Twitter

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije